Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Olguţa Vasilescu recunoaște ce i se pregătește lui Klaus Iohannis: 'Va fi o ordonanță de urgență în care se va da un termen'

Klaus Iohannis Lia Olguta Vasilescu Iohannis Vasilescu

Lia Olguţa Vasilescu, propusă de PSD în funcţia de ministru al Dezvoltării, a declarat duminică seara, la Antena 3, că ar putea fi adoptată ordonanţă de urgenţă care să-i dea termen preşedintelui pentru numirea miniştrilor propuşi de către premier.

Olguţa Vasilescu a declarat că legislaţia este deficitară pe acest subiect.

Citește și: Umilință totală pentru Mircea Badea! Marian Godină râde de Mircea Badea, după ce vedeta Antena 3 a fost bătută în mall

”Nu voi fi niciodată acceptată de Klaus Iohannis. Eu am fost numită de 3 ori. El trebuia doar să semneze. Nu pot să mă pun în mintea lui ca să știu ce gândește, de nu mă pune. Va fi o ordonanță de urgență în care se va da un termen. Dacă el nu va respecta acel termen, va fi sesizată, din nou, CCR.”, a spus Vasilescu.

Ea a spus că, având în vedere refuzul lui Klaus Iohannis de a accepta propunerile de miniştri făcute de Viorica Dăncilă, ar putea fi adoptată ordonanţă de urgenţă care să stabilească termenul în care preşedintele e obligat să ia decizia privind numirea miniştrilor.

Citește și: Dezamăgire totală pentru Rareș Bogdan! Anunț important privitor la emisiunea sa

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis, pe 21 ianuarie, o nouă scrisoare lui Klaus Iohannis în care îi cere să-i numească la Dezvoltare şi Transporturi pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, afirmând că ea beneficiază de dreptul exclusiv de apreciere şi de alegere a persoanelor propuse a face parte din guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis, anterior, premierului Viorica Dăncilă o scrisoare în care explică de ce a refuzat numirile, precizând că documentaţia care însoţeşte propunerile de numire a Olguţei Vasilescu şi Mircea Drăghici la Dezvoltare şi Transporturi este incompletă.

Citește și: VIDEO. Reacție uluitoare a lui Mircea Badea, după ce a fost făcut KO! A vrut să se bată din nou

Şeful statului susţine că documentaţia e incompletă, certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atestă situaţia judiciară a unei persoane.

În acest context, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu a anunţat că va sesiza CCR această situaţie.

Citește și: Liviu Dragnea scoate artileria grea și lovește decisiv! Sume importante vor fi tăiate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.