Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Savonea şterge pe jos cu Stelian Ion: 'Îl cred că nu a înţeles nimic. În loc să fie atent, bătea la tobe'

Inquam Photos / Octav Ganea
Lia savonea

Judecătoarea Lia Savonea, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a lansat atacuri dure la adresa ministrului Justiţiei, Stelian Ion, în plenul CSM. În dezbaterile pe marginea proiectului de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), ministrul a fost luat la ţintă pe rând de judecătoare, în frunte cu preşedinta ÎCCJ.

"Domnul ministru a spus că nu a înţeles de ce a fost înfiinţată SIIJ. Îl cred că nu a înţeles nimic, deşi a fost membru in Comsia specială din Parlament. El în loc sa fie atent, bătea la tobe. Şi stilul acesta l-a continuat şi după ce a ajuns minstru, în loc să lase tobele afară", a afirmat lia Savonea, făcând trimitere la episodul din "Comisia Iordache", unde Stelian Ion, în calidate de deputat USR, a adus o boxă şi a pus muzică pentru a bruia dezbaterile.

Judecătoarea a criticat şi abordarea cantitativă cu privire la SIIJ, după ce ministrul a criticat Secţia pentru că ar fi produs prea puţine rechizitorii.

"Ideea producerii de rechizitorii mă sperie. Ministrul se contrazice. Pe de o parte spune că Secția nu se justifică, iar pe de altă parte că sunt doar două rechizitorii. Aţi vorbit despre specializarea procurorilor de la SIIJ. Ce specializare au procurorii selectați la DNA care provin de la parchete de pe lângă judecătorii, domnule ministru? Sloganuri și inexactități auzim în ultima vreme tot timpul, în special de la dumneavoastră. Ați venit cu un proiect de lege inacceptabil, care în loc să întărească independența judecătorilor, o slăbește”, a mai declarat Lia Savonea.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discută, joi, raportul de activitate al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi avizarea proiectului de lege privind desfiinţarea acestei secţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.