Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liban: SI revendică atentatul comis la Beirut

LEBANON-UNREST-BLAST

Gruparea jihadistă sunnită Statul Islamic (SI) a revendicat un dublu atentat sinucigaş care a făcut joi 41 de morţi şi aproape 200 de răniţi într-un bastion al Hezbollahului şiit libanez dintr-o suburubie în sudul Beirutului, relatează AFP. 

"Soldaţi ai califatului au reuşit să arunce în aer o motocicletă capcană pe care o parcaseră lângă o adunare "rafida" (termen peiorativ care îi desemnează pe şiiţi) la Bourj al-Barajne", a afirmat SI într-un comunicat dat publicităţii pe internet. 

"După ce apostaţii au fugit la locul atentatului, unul din cavalerii martiriului a detonat centura sa cu explozivi în mijlocul grupului", a adăugat documentul. 

Revendicarea nu a putut fi autentificată, însă comunicatul are forma obişnuită a revendicărilor grupării extremiste şi a circulat pe conturile jihadiste on-line. 

Versiunea oferită de SI asupra atentatelor diferă de cea a armatei libaneze. 

Potrivit acesteia, "un terorist şi-a detonat centura cu explozivi (...) înainte ca un altul să se arunce în aer în apropiere de locul primului atentat, fapt ce a făcut numeroase victime". 

Într-un comunicat, armata a precizat că a fost descoperit corpul unui alt terorist kamikaze care nu a reuşit să detoneze centura cu explozivi la locul atacurilor. 

În Siria vecină, membri ai Hezbollahului luptă alături de forţele guvernamentale împotriva rebelilor şi jihadiştilor, printre care şi Statul Islamic.AGERPRES

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.