Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii, AVERTISMENT pentru ministrul de Interne: 'Să nu pună presiune pe Jandarmerie pentru a-i satisface voia Gabrielei Firea'

Inquam Photos / Octav Ganea
carmen dan

Liberalii i-au atras atenția ministrului de Interne, după ce Carmen Dan a declanșat o anchetă în interiorul MAI, în urma incidentelor grave care au avut loc sâmbătă în Piața Victoriei.

Citește și: PSD, pe un butoi de pulbere: Ședință de urgență după scandalul Firea-Tudose (surse)

"Ministrul Carmen Dan nu are dreptul - doar pentru a da satisfacție prietenei și colegei sale de partid Gabi Firea - să pună presiune asupra Jandarmeriei pentru a impune eventuale intervenții în forță asupra protestatarilor. Jandarmii au procedat corect evitând - într-un final, după o prima intervenție hazardată și după folosirea periculoasă a cailor săptămâna trecută - escaladarea conflictului. Ei au înțeles că nu pot fi instrumentul unei puteri arbitrare și absurde, care instigă public la folosirea forței. După un maraton al ridicolului la care a participat în ultimele săptămâni - "nume și pronume", sunat la presă pentru un microfon în priză, desi are la dispoziție DGPI - doamna Carmen Dan a pierdut orice urma de respect și legitimitate în raport cu profesioniștii din sistemul de ordine publică. Aceștia nu se simt reprezentanți de o persoana care nu le înțelege și nu le respectă responsabilitățile și procedurile. Nu obligați oamenii din MAI să comită abuzuri doar pentru a apăra vanitatea unor personaje ca Liviu Dragnea sau Gabriela Firea!", a declarat PNL-istul Ovidiu Reațchi.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a dispus verificări cu privire la modul în care structurile subordonate MAI şi-au îndeplinit atribuţiile ce le revin, conform legii, în urma conflictului dintre protestatarii din Piaţa Victoriei şi angajaţii Primăriei Capitalei care au venit să amenajeze târgul de sărbători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.