Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii acuză PSD că vrea să înființeze o agenție-mamut, care va controla toate companiile de stat și va fi în subordinea lui Ciolacu. Pesediștii se apără

Inquam Photos
Marcel Ciolacu

Mai mulți deputați PNL i-au transmis secretarului general al Guvernului, Marian Neacșu, că nu vor vota noua agenție care ar trebui să coordoneze toate companiile de stat și care urmează să fie coordonată de premier. Este „o bombă cu ceas”, „readuce politicul în companiile de stat” și „va fi controlată de Marcel Ciolacu”, au fost obiecțiile unor deputați PNL. În replică, social-democrații spun că vor rezolva cu amendamente nemulțumirile PNL.

Marian Neacșu a explicat rolul noii agenții

Secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, a fost trimis, marți, de liderii coaliției să le explice deputaților PNL rolul noii Agenții. Ea se va intitula Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice (AMEPIP) și va monitoriza și controla toate conducerile companiilor de stat. Noua „agenție-mamut”, cum au denumit-o mai mulți deputați PNL, urmează să fie coordonată de primul-ministru, prin Secretariatul General al Guvernului. Potrivit protocolului coaliției, PSD urmează să preia funcția de premier după 25 mai.

„Toate companiile de stat vor fi coordonate de Marcel Ciolacu”, au acuzat mai mulți deputați PNL la finalul ședinței de grup la care a participat și Marian Neacșu (PSD), actualul SGG al Guvernului. „În forma în care este acum, vă spun că nu o să o votăm”, i-a transmis deputatul Florin Roman lui Marian Neacșu, potrivit unor surse participante la discuție. Împotriva proiectului de lege s-a exprimat în ședință și deputata Cristina Trăilă. Potrivit unor surse din partid, nici președintele Comisiei de buget-finanțe, Bogdan Huțucă, „nu a fost încântat” de forma proiectului de lege. În discuțiile deputaților PNL cu Marian Neacșu s-a decis formarea unui grup de lucru care să analizeze toate amendamentele depuse pentru inițiativa legislativă.

Citeşte întreaga ştire: Liberalii acuză PSD că vrea să înființeze o agenție-mamut, care va controla toate companiile de stat și va fi în subordinea lui Ciolacu. Pesediștii se apără cu PNRR și cu Ciucă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.