Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii au descoperit un nou abuz al PSD: Alocările de la fostul minister al lui Liviu Dragnea

sigla pnl

Alocările bugetare de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru lunile iulie şi august ale acestui an reprezintă un nou abuz marca PSD. Pentru prima dată în istoria acestui program guvernamental există diferențe majore privind procedura de atribuire a fondurilor, în funcţie de apartenenţa politică a conducerii judeţelor. Astfel, printr-un artificiu situat la limita legii, în judeţele cu administraţii publice conduse de reprezentanţi ai opoziţiei, contractele de finanţare nu au mai ajuns la Consiliile Judeţene, ci sunt gestionate de Instituţia Prefectului. Contrar prevederilor Legii, care la art. 9 din Ordonanţa de urgenţă nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală prevede ca alocările bugetare să fie derulate prin intermediul Consiliilor Judeţene, contractele de finanţare a obiectivelor de investiţii din cadrul acestui program sunt gestionate de Instituţia Prefectului. Abuzul este cu atât mai evident dacă luăm în calcul că această procedură se aplică doar în judeţelor conduse de reprezentanţi ai partidelor de opoziţie.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, acuză conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice de încălcarea Legii şi solicită de urgenţă demisia sau demiterea Ministrului Sevil Shhaideh, considerând această acţiune un abuz din partea Guvernului PSD şi o încercare jalnică şi ilegală de a repartiza fondurile pe criterii politice. Dacă până în prezent procedura de alocare a fondurilor pe Ordonanţa 28 consta în alocarea sumelor prin Ordin de Ministru, bazat pe propunerile Consiliilor Judeţene, în prezent acest lucru se respectă doar în judeţele ale căror administraţii publice judeţene sunt conduse de reprezentanţi ai PSD, în celelalte cazuri, Instituţia Consiliului Judeţean fiind înlocuită de Instituţia Prefectului.

”Alocările pe Ordonanţa 28 din lunile iulie şi august ale acestui an sunt ilegale. Dacă până acum se alocau fonduri la propunerea Consiliului Judeţean, după consultarea primarilor, în funcţie de priorităţile judeţene şi locale, acum, în judeţele conduse de reprezentanţi ai opoziţiei, contractele de finanţare şi propunerile de repartizare a sumelor au fost făcute de către Instituţia Prefectului. Este clar că Ministerul aplică dubla măsură, pentru a putea repartiza pe criterii politice aceste fonduri, ceea ce este ilegal şi imoral. În ultima perioadă, noul preşedinte al PSD, domnul Liviu Dragnea, încearcă din răsputeri să îşi construiască o imagine de om deschis la dialog şi negociere, invitând public opoziţia la dezbateri asupra problemelor importante cu care se confruntă România. Pentru a demonstra ca este un altfel de președinte PSD, ce dorește respectarea legii în România, trebuie să îi ridice de urgență sprijinul politic Ministrului Sevil Shhaideh, ori să îi solicite acesteia demisia de onoare. Doar așa va demonstra că apelurile sale la dialog și negociere sunt reale și nu doar declarații fără acoperire. Până atunci, PSD continuă repartiția pe criterii politice a fondurilor, în funcţie de coloratura politică a administraţiilor publice judeţene şi locale. În prezent, în judeţele conduse de reprezentanți ai opoziției, contractele de finanţare pentru lunile iulie şi august se află la Instituţia Prefectului şi nu la Consiliul Judeţean, aşa cum scrie în Lege!” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.