Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii au întocmit lista cu cei care-i pot lua locul lui Bogdan Olteanu la BNR: Nume surpriză

ziuaveche.ro
mugur isarescu

Bogdan Olteanu şi-a dat demisia din funcţia de viceguvernator al BNR după ce a fost reţinut de procurorii DNA. Acum, PNL vrea să îşi impună un nou om în funcţie şi i-a trimis deja o listă de nume lui Mugur Isărescu.

Liderii liberali vor avea o întâlnire cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pentru a discuta despre înlocuirea lui Bogdan Olteanu în postul de viceguvernator, după ce acesta a demisionat. Acum acesta este arestat la domiciliu cu suspiciunea că ar fi primit de la Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro și alte beneficii pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării. Liberalii vor merge la banca centrală cu o listă pe care au scris deja câteva nume: Cristian Popa, Lucian Croitoru sau Florin Cîțu, potrivit profit.ro.

Citeşte şi: Dacian Cioloş iese la atac: 'Am găsit doar aberaţii în Codul Fiscal'

Conducerea PNL a revendicat nominalizarea înlocuitorului, iar în partid sunt avansate deja mai multe nume, dar liberalii se tem că PSD va profita de majoritatea parlamentară pentru a-și impune propria nominalizare. Cu toate că membrii conducerii PNL nu se vor reuni formal decât în ultima parte a lunii a august, în cadrul partidului s-au format deja curente de opinie și tabere care avansează anumite nume pentru scaunul rămas liber la banca centrală.

Citeşte şi: Victor Ponta îşi 'curentează' duşmanii: Atac dur la adresa lui Traian Băsescu şi a tehnocraţilor

Surse liberale au declarat că, înainte de a face vreo propunere formală, liderii PNL vor avea o discuție în acest sens cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Mai mulți lideri liberali sunt de părere că PNL ar trebui să nu mai recurgă la o numire politică, așa cum a fost cazul cu Bogdan Olteanu, ci să-l susțină pentru funcția de viceguvernator pe Cristian Popa, care a mai deținut această poziție.

Citește și: Un nou capitol în istoria umanității se încheie: Ultima fabrică de acest tip se închide

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.