Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii au un favorit pentru şefia CJ Vâlcea

sigla noua pnl

Un numar de 43 din primari din judetul Vâlcea au depus la sediul Consiliului Judetean (CJ) o adresa prin care solicita partidelor sa delege atributiile de presedinte interimar al CJ vicepresedintelui institutiei, Bogdan Pistol (Partidul National Liberal).

'Ar fi prima data când judetul ar fi condus de un tânar de 36 de ani, un economist, un om care a acumulat experienta si care are o viziune de dezvoltare a judetului. Sunt convins ca nu va dezamagi si sunt convins ca majoritatea primarilor din judet îl crediteaza pe domnul Bogdan Pistol, de aceea este important ca si PNL si PSD sa treaca peste diferentele ideologice si sa mergem pe aceasta varianta', a declarat luni pentru AGERPRES, primarul orasului Babeni, Sorin Bâzâc.
În aceasta saptamâna Consiliul Judetean Vâlcea s-ar putea întruni într-o sedinta extraordinara pentru a desemna prin vot care dintre cei doi vicepresedinti, Bogdan Pistol (PNL) si Dumitru Persu (PSD), va prelua atributiile de presedinte interimar în locul lui Ion Cîlea, decedat saptamâna trecuta.
Potrivit configuratiei politice actuale a CJ, PNL detine majoritatea, având 19 voturi din totalul de 32.
În anul 2012, presedinte al CJ Vâlcea a fost ales prin vot direct, pe listele Uniunii Social Liberale (USL), social-democratul Ion Cîlea. Conducerea institutiei a fost completata cu vicepresedintii Bogdan Pistol (PNL) si Dumitru Persu (PSD).
USL a detinut majoritatea pâna în momentul separarii aliantei politice, iar dupa intrarea în vigoare a Ordonantei 55/2014, prin demisia consilierilor UNPR si alaturarea acestora PNL, s-a schimbat majoritatea politica, liberalii obtinând astfel 19 voturi din cele 32.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.