Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii cer la Bruxelles sprijin și măsuri concrete pentru fermierii români. Ce propuneri au lansat în Parlamentul European

captura TV
Dan Motreanu

Eurodeputații liberali Dan Motreanu și Daniel Buda au solicitat Comisiei Europene creșterea bugetului rezervei de criză a Politicii Agricole Comune (PAC) pentru a oferi sprijin fermierilor.

“În scrisoarea trimisă președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, reamintim că fermierii din UE sunt afectați negativ din mai multe cauze: secetă, inundație, afluxul de grâne ieftine din Ucraina. Agricultorii români resimt puternic consecințele multiplelor crize”, transmite Dan Motreanu.

Acesta precizează că împreună cu Daniel Buda a propus, de asemenea, excluderea temporară a ajutoarelor de stat acordate sectorului agricol din calculul deficitului bugetar și crearea unui mecanism la nivelul UE pentru achiziționarea cerealelor din Ucraina și distribuirea acestora în țările cu risc de foamete (o măsură care ar contribui la stabilizarea prețurilor cerealelor pe piața internă europeană).

Motreanu: România are nevoie de sprijin!

“Până în prezent, Comisia Europeană a aprobat două tranșe de sprijin pentru fermierii din țările apropiate de Ucraina, România beneficiind de fonduri europene de aproape 40 de milioane de euro. (...) Noi, europarlamentarii din grupul PPE, o spunem răspicat: este nevoie de un sprijin mult mai consistent. Finanțările europene au fost și rămân inadecvate și insuficiente pentru a compensa pierderile substanțiale suferite de fermierii europeni”, adaugă Motreanu, care subliniază că liberalii din Parlamentul European au făcut demersuri cu rezultate extrem de bune pentru fermierii români. Aceștia au susținut în PE propunerea privind egalitatea subvențiilor PAC în toate statele UE, iar Parlamentul a aprobat-o anul trecut, ceea ce înseamnă subvenții mai mari pentru agricultorii români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.