Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii continuă 'reforma' prin care lasă fără venituri numeroase familii: 10% din personal va fi concediat de la CJ Timiş

concedieri

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a anunţat că pregăteşte reduceri de personal la instituţia pe care o conduce, însă numai după o evaluare temeinică. Potrivit lui Nica, CJ Timiş poate funcţiona cu 10 la sută mai puţini funcţionari decât are în prezent.

”Se va reorganiza Consiliul Judeţean Timiş, iar linia directoare a acestui proces este profesionalizarea administraţiei şi a funcţionarilor. Deja din evaluările preliminare rezultă că vom putea funcţiona liniştit cu 10% mai puţini angajaţi decât în prezent. Profesioniştii vor rămâne. Cei care nu doresc să se implice în proiectele Consiliului vor fi invitaţi să se dedice muncii la privat pe piaţă timişeană”, a declarat Alin Nica, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele CJ Timiş a adăugat că cei care vor lucra în continuare în instituţie nu vor rămâne pe aceleaşi posturi într-o viitoare organigramă.

”Sunt şi oameni de care nu mai avem nevoie în anumite servicii, dar acest procentaj nu înseamnă că cei care rămân vor fi exact în aceleaşi poziţii. Vom face şi o reorganizare şi refuncţionalizare, astfel încât acolo unde avem surplusuri, să folosim forţă de muncă în alte domenii”, a precizat Alin Nica.

Printr-o evaluare vor trece şi angajaţii instituţiilor aflate în subordinea CJ Timiş, care numără peste 2.000 de salariaţi, chiar şi cei din posturile de conducere. Analiza activităţii acestora începe luna viitoare.

”Sunt oameni valoroşi pe care, dacă îi schimbi, trebuie să vii cu ceva în loc, cel puţin de acelaşi nivel. Legat de cei din subordinea Consiliului Judeţean, conform legii, va începe evaluarea luna viitoare. Vom forma nişte comisii de evaluatori care să fundamenteze decizia, dacă continuăm sau nu cu aceşti manageri. Vom avea, în comisii, experţi de la instituţii de profil din ţară, nu vom avea politruci, vreau o evaluare competentă. Vom trimite inclusiv la instituţiile academice din Timişoara cereri să ne ajute cu oameni care să poată face o evaluare competenţă. Dacă comisia va spune că e nevoie de schimbare, atunci voi lua deciziile necesare”, a adăugat Alin Nica.

Şeful CJ Timiş a precizat şi că digitalizarea va limita circuitul documentelor în Consiliul Judeţean Timiş.

”Am demarat procesul de transformare digitală a fluxurilor de informaţii de la nivelul Consiliului Judeţean. Astfel s-au implementat, sau sunt în curs de implementare, soluţii de tip Google Workspace, Shared Folders, semnături digitale sau iniţierea demersurilor pentru pregătirea unui manager de arhivă electronică. Semnăturile digitale vor elimina practic mapele care circulă şi hârtiile care se pierd în interiorul Consiliul Judeţean şi va asigura o mai bună trasabilitate a oricărui act din Consiliu şi activităţii fiecărui funcţionar în parte”, a declarat Alin Nica.

Consiliul Judeţean Timiş are în prezent 267 de angajaţi, fără instituţiile din subordine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.