Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii critică neaadoptarea bugetului Consiliului Judeţean pentru acest an

PNL

Vicepreşedintele PNL Maramureş, Marinel Kovacs, liderul grupului liberal din Consiliul Judeţean (CJ), a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că încă n-a fost stabilit bugetul de funcţionare al instituţiei pe acest an, iar cele mai afectate ar putea fi investiţiile rurale care au nevoie de cofinanţare. "Cred că avem un număr apreciabil de proiecte depuse şi aprobate, proiecte care au nevoie de cofinanţare în valoare de 13 milioane de lei. Până în acest moment, primăriile au cheltuit sume importante de bani cu pregătirea acestor proiecte, iar în acest an se aşteaptă partea de cofinanţare din partea CJ (...), problema e că încă nu avem stabiliţi parametrii bugetului pe 2018, pentru aceste proiecte. E posibil ca unele primării să facă credite pentru a putea continua diverse proiecte, dar nu asta e soluţia. Bugetul pe 2018 trebuia discutat şi analizat până acum, însă, văd că se tot amână din diverse cauze", a spus Marinel Kovacs, conform Agerpres.

Acesta a mai menţionat că o altă secţiune a bugetului de funcţionare pe anul 2018 îl reprezintă investiţiile directe care privesc direct instituţia CJ Maramureş. "Consiliul Judeţean Maramureş mai are o componentă de buget pe lângă asigurarea cofinanţărilor pentru proiectele primăriilor şi e reprezentată de cele două investiţii mari: Aeroportul Internaţional Baia Mare şi sistemul integrat de prelucrare a deşeurilor din comuna Fărcaşa. Aici e vorba de sume foarte mari de bani, iar în acest moment încă nu ştim exact în care situaţie ne aflăm. Sunt două investiţii majore, poate printre cele mai importante investiţii publice din judeţ pe lângă partea de infrastructură", a declarat Marinel Kovacs.

El a adăugat că nici proiectul Drumul Nordului, pentru a cărui finanţare este nevoie de peste 50 milioane de euro, nu este o investiţie sigură. De asemenea, preşedintele PNL Maramureş, Ionel Bogdan, a afirmat că prioritare pentru judeţul Maramureş sunt investiţiile în infrastructură, dar şi asigurarea cofinanţărilor pentru proiectele aflate în portofoliul primăriilor. "Esenţial e ca toate aceste proiecte să fie funcţionale. O să urmărim fiecare etapă a investiţiilor anunţate şi vrem să ne asigurăm că administraţia judeţeană, respectiv PSD, îşi respectă cuvântul. Până acum se văd doar multe intenţii şi prea puţini lucruri materializate", a mai spus Ionel Bogdan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.