Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii fac o noua contestatie la CCR. Cererile de reexaminare ale presedintelui sunt vizate

judecator CCR

Liberalii au depus la Curtea Constituţională două sesizări privind modificările aduse la Regulamentul Camerei Deputaţilor şi la cel privind şedinţele comune de plen, pe textele care privesc reexaminarea legilor transmise de preşedinte înainte de promulgare, a anunţat, marţi, liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu.

"Astăzi, grupul parlamentar al PNL a depus o sesizare la Curtea Constituţională referitoare la modificarea Regulamentului şi, de asemenea, grupurile PNL din Cameră şi Senat au depus o sesizare tot la CCR referitoare la modificarea Regulamentului şedinţelor comune. Ambele sesizări urmează aceeaşi speţă şi anume modul în care s-a făcut modificarea celor două regulamente privind reexaminarea legilor transmise de preşedinte înainte de promulgare", a precizat Nicolăescu, la Palatul Parlamentului.

Eugen Nicolăescu a explicat că textele iniţiale ale celor două regulamente, de dinainte de modificări, erau "foarte clare".

"Evident legea se întoarce la Parlament, la prima Cameră sesizată, prima Cameră sesizată îşi exprimă punctul de vedere şi ajunge la Camera decizională. La Camera decizională se urmează paşii fireşti din Regulament şi anume: comisia sau comisiile sesizate în fond prezintă un raport, raportul se supune dezbaterii pe articole şi, după aceea, dezbaterii şi aprobării plenului. Urmează ca legea, după ce se îmbunătăţeşte cu toate aceste articole modificate prin reexaminare, se supune din nou votului. Modificările care s-au făcut la cele două regulamente - şi al Camerei, şi al şedinţelor comune - exclud, cel puţin în accepţiunea noastră, ca legea cu modificările pe care Parlamentul le face în urma reexaminării să mai fie votată. Cu alte cuvinte, se elimină posibilitatea votării unei legi modificate", a explicat liderul deputaţilor PNL.

Eugen Nicolăescu a spus că, în opinia liberalilor, "nu se respectă prevederea constituţională din art. 77 alin. 3 care spune că o lege cu modificările, în urma reexaminării, se supune din nou votului, ori al Camerei, ori al plenului reunit al celor două Camere".

"În acest sens am făcut aceste două sesizări, iar eu cred că la nivelul Curţii Constituţionale se va găsi un răspuns afirmativ la sesizările noastre", a afirmat liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor.

Citeste AICI si AICI contestatiile depuse de PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.