Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii fac opoziția în propriul Guvern: măsură ciudată de precauție în Parlament

Inquam Photos / George Calin
marcel ciolacu parlament

La nivel declarativ, liderii coaliției de guvernare Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, au anunțat că anul viitor nu vor crește taxele. Liberalii se pare că n-au încredere în Marcel Ciolacu, de aceea deputatul Florin Roman anunță că va depune un amendament la Legea Bugetului prin care va solicita să nu crească taxele anul viitor.

"Grupul fiscal al PNL va depune un amendament la Legea bugetului de stat, în care să prevedem foarte clar că nu va creşte nicio taxă şi niciun impozit în 2024. Nu putem în permanenţă să acceptăm ca Guvernul să se întoarcă doar împotriva mediului privat", a spus Roman, la Palatul Parlamentului.

În altă ordine de idei, deputatul liberal a afirmat că se va face anul viitor majorarea pensiilor aşa cum s-a decis în coaliţie, prin proiectul legii pensiilor care se află în acest moment la Senat.

"Majorarea pensiilor se va face, iar pentru ca acest lucru să fie foarte clar şi sustenabil şi foarte serios va trebui să îmbunătăţim colectarea. Domnul prim-ministru nu poate să se facă că nu vede că ANAF, la domnul Mişa, are o mare problemă pe colectare, că scanerele nu funcţionează în vămi şi avem o mare problemă cu evaziunea. Dacă se doreşte cu adevărat să luptăm cu evaziunea, haideţi ca de mâine să punem în funcţiune scanerele în vămi. Domnul Boloş ne-a spus că a transmis două propuneri pentru vicepreşedinţi ANAF, de schimbare din funcţie, încă din luna august, iar cei care nu performează sunt în continuare acolo. Pe mine, ca Partid Liberal, nu mă interesează de cine este susţinut X sau Y. Pe mine, ca Partid Liberal, mă interesează să avem o mai bună colectare. Este evident că cei care au rămas în funcţii la ANAF, puşi de domnul Ciolacu, nu colectează mai bine decât în perioada în care acolo era domnul Heiuş", a susţinut Florin Roman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.