Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou episod la SCANDALUL de la Primăria Sectorului 4: Liberalii ies la atac

Liberalii ies la atac. Filiala PNL - sector 4 a sesizat prefectul Capitalei şi a contestat în contencios administrativ actele emise de primarul interimar al sectorului 4, motivând că Daniel Băluţă exercită ilegal această funcţie.

Citește și: FĂRĂ PRECEDENT Situație INCREDIBILĂ la Primăria Sectorului 4

PNL subliniază, în comunicatul citat, că după numirea preşedintelui PSD sector 4 în funcţia de primar interimar, în locul lui Cristian Popescu-Piedone, consilierul local al PSD Daniel Băluţă a pus pe ordinea de zi a şedinţei din 26 noiembrie Hotărârea Consiliului Local nr. 186, prin care s-a constatat vacantarea propriului loc de consilier local, ca urmare a numirii sale în funcţia de primar interimar.

Citeşte şi: Băsescu l-a 'tăvălit' pe Tăriceanu: Ce DEZVĂLUIRI face fostul președinte / VIDEO

Liberalii susţin că vacantarea locului de consilier îi anulează lui Daniel Băluţă dreptul de a ocupa funcţia de primar interimar. "După ce a realizat gafa pe care a făcut-o, fie din necunoaştere crasă a legislaţiei, fie din prostie, fie din rea-intenţie, viitorul candidat al PSD la Primăria sectorului 4 a încercat să-şi redobândească, prin forţarea unei hotărâri a Consiliului Local de anulare a hotărârii de vacantare, calitatea de consilier local. Dar şi această acţiune este lovită de ilegalitate în condiţiile în care hotărârile de vacantare pentru funcţiile de consilieri locali/ generali nu pot fi anulate. Singura posibilitate legală de a redeveni consilier local/ general este un nou proces electoral. Adică, Daniel Băluţă va putea reveni în Consiliul local al sectorului 4 abia anul viitor, candidând din nou pe listele electorale în alegerile locale din 2016", afirmă liberalii conform unui comunicat de presă.

Citeşte şi: DNA 'loveşte' încă un greu din politică. Miliardar celebru, vizat

"Ţinând cont de gravele ilegalităţi săvârşite de preşedintele PSD sector 4, Filiala PNL Bucureşti - Sector 4 a sesizat prefectul Capitalei şi a contestat în contencios administrativ actele semnate sau emise de Daniel Băluţă în calitate de primar interimar în perioada în care a exercitat ilegal această funcţie", se arată în comunicat.

Citeşte şi: Un ministru din guvernul Cioloş face o declaraţie uluitoare: 'Efectiv, otrăvim populaţia'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.