Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Unii liberali îl trag la răspundere pe Ciucă din cauza legii pensiilor. 'Îi voi solicita președintelui PNL motivele pentru schimbarea de poziție'

Facebook/ PNL
Nicolae Ciuca

Deputatul liberal Robert Sighiartău a anunțat că îi va cere președintelui PNL, Nicolae Ciucă, să prezinte „motivele pentru care și-a schimbat poziția după ședința de coaliție” cu privire la legea pensiilor, proaspăt adoptată de Senat.

Întrebat într-o intervenție la B1 Tv ce s-a întâmplat cu opoziția manifestată inițial de PNL cu privire la angajamentele din legea pensiilor, având în vedere că în ședința coaliției Nicolae Ciucă ar fi fost de acord cu Marcel Ciolacu, Robert Sighiartău a spus:

„Sincer vreau să vă spun că sunt puțin confuz și îi voi solicita președintelui PNL motivele pentru care și-a schimbat poziția după ședința de coaliție, anterior având o poziție corectă, din punctul meu de vedere, cea că nu sunt bani, numai pentru indexare, iar aseară altă poziție.

Încă n-am avut o discuție cu dânsul. Noi n-am luat o decizie în partid”.

Liberalul a precizat că este nevoie de niște explicații.

„Am văzut că colegii mei senatori au votat în mare parte pentru, dar dacă motivele dânsului mă vor convinge e în regulă, dar eu vă spun un lucru.

Dacă nu sunt bani, nu voi face ca PSD să promit ceea ce nu se poate îndeplini și să amăgim pensionarii. Deci e clar că avem nevoie de niște explicații și să vedem de ce poziția pe care noi am discutat-o în BPN (Biroul Politic Național al PNL, n.r.) și care era bazată pe niște calcule clare, din care reieșea faptul că doar indexarea de 13,8, creșterea de 13,8, se poate face, nu știm exact ce s-a întâmplat, urmează să vedem”, a continuat Robert Sighiartău.

Totodată, deputatul PNL avertizează că situația economică a României este extrem de proastă.

„Ați văzut și dumneavoastră creșterea economică din ultimul trimestru, de 0,2, anul viitor în primul trimestru nu se aud predicții foarte bune și, de asta, nu se poate supralicita mai mult decât există în acest moment posibilitatea din bugetul de stat”, a avertizat Sighiartău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.