Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii încep o cruciadă anti-socialistă în Parlament pe impozitarea muncii

protv.ro
contract

Liberalii au depus, luni, în Parlament, proiectul de lege pentru eliminarea suprataxării contractelor part-time, foști miniștri PNL fiind de părere că măsura susținută de PSD încurajează economia subterană.

„Supraimpozitarea contractelor part-time trebuie eliminată prin ordonanţă de urgenţă IMEDIAT. Am fost împotriva acestei măsuri din primul moment (am mai eliminat-o în 2020 după ce fusese introdusă de Dragnea). Am depus amendamente la diferite proiecte de legi şi la legea bugetului pentru a scoate această mizerie socialistă. PSD s-a opus de fiecare dată. Astăzi am semnat şi proiectul de lege al PNL care elimină acest furt din buzunarele românilor”, a scris fostul premier liberal Florin Cîţu într-o postare pe Facebook.

„Acest abuz al statului împotriva românilor trebuie corectat acum prin ordonanţă de urgenţă. Aşa cum a fost introdus”, a adăugat el.

Munca la negru

Fostul ministru PNL al Muncii, Raluca Turcan, a precizat că din punctul de vedere al liberalilor munca trebuie încurajată și nu suprataxată, conform Mediafax.

„Sute de mii de oameni sunt afectați de prevederile actualei legi. Prin această inițiativă situația lor se poate îndrepta. Multe contracte de nuncă vor fi scoase din economia subterană și încasările la bugetul consolidat vor crește. PNL consideră că munca trebuie încurajată și nu suprataxată. Este foarte important să susținem mai mult România care muncește. Atunci când ceva nu merge trebuie să avem inteligența și flexibilitatea să admitem și să corectăm. Modul în care sunt taxate în prezent contractele cu timp parțial este o inechitate și este o măsură profund injustă”, a declarat Raluca Turcan.

Ea spune că e „nedrept” ca un angajat să fie suprataxat, deși muncește câteva ore pe zi. „Ministerul de Finanțe și-a propus colectarea mai multor bani la buget, însă rezultatul este contrar. Munca la negru crește și oamenii care muncesc pe bani puțini sunt cei mai afectați”, adaugă fostul ministru al Muncii.

Turcan precizează că proiectul PNL prevede ca baza de calcul să nu mai fie calculată la nivelul salariului minim brut pe economie, ci să fie calculată la venitul efectiv realizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.