Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii nu ştiu să piardă. Gest sfidător în fieful secretarului general

pn psd pnl

Regulile "jocului" democratic îi încurcă pe liberalii din fieful secretarului general Ilie Bolojan. Consilierii judeţeni din Bihor ai PNL au boicotat şedinţa de constituire a noului consiliu, nemulţumiţi că în urma negocierilor au rămas în opoziţie.

În Bihor, liberalii au condus în ultimii 8 ani alături de UDMR. După alegerile locale din 5 iunie, maghiarii s-au înţeles cu PSD şi ALDE pentru o nouă majoritate în Consiliul Judeţean. UDMR ar urma să preia preşedinţia CJ Bihor, în vreme ce PSD şi ALDE ar avea câte un vicepreşedinte. Doar că, miercuri, cei 17 consilieri judeţeni ai PNL Bihor au lipsit, astfel că şedinţa de constituire nu a putut fi organizată doar cu cei 18 consilieri prezenţi. Şedinţa a fost amânată de prefectul Claudiu Pop pentru sâmbătă, 25 iunie.

Vezi şi: EXCLUSIV PNL ia fața PSD. Ce tip de colaborare a fost stabilită cu UNPR/ SURSE

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang  a precizat că, în baza alianţei parafate, ar fi urmat să se atribuie funcţia de preşedinte al CJ Bihor către reprezentantul UDMR, Pasztor Sandor, cei doi vicepreşedinţi urmând să fie Ioan Mang, PSD, respectiv Traian Bodea, ALDE. PNL a câştigat 17 mandate de consilieri judeţeni, PSD - 9, UDMR-7 şi ALDE-2. 

"Nu au venit pentru că nu ştiu să piardă. Şi acum mai aşteaptă trei zile... Alianţa care s-a format este formată din cele trei partide, PSD-UDMR-ALDE, urmând ca PSD şi ALDE să formăm un singur grup, iar cele trei formaţiuni politice şi-au asumat răspunderea de a conduce destinele judeţului în cei patru ani. PNL-ul nu e de acord că nu se află între cei trei. Preşedinte al CJ Bihor ar fi, de fapt este şi va fi dl. Pasztor şi cele două funcţii de vicepreşedinţi revenind la PSD şi ALDE. PNL-ul nu ştie să piardă. Poate între timp mai reuşesc să convingă pe cineva", a declarat Mang, potrivit Agerpres.

El a ţinut să precizeze că PNL nu are şanse să mai obţină alţi doi consilieri, pentru că cei din PSD, ALDE şi UDMR nu sunt oameni care se pot cumpăra, nici cu bani, nici cu funcţii.

Vezi şi: Miercurea NEAGRĂ în Parlament: ANI primește o lovitură DEVASTATOARE

De cealaltă parte, Mircea Mălan, candidatul PNL pentru conducerea CJ Bihor, a declarat că grupul de consilieri judeţeni ai PNL nu a fost prezent la şedinţa de constituire a CJ Bihor pentru că liberalii nu vor să fie părtaşi la această manevră politică, care, în opinia lui, nu are nimic de-a face cu votul electoratului bihorean. 

'În campania electorală, toate partidele au spus că vor dezvoltarea judeţului, care nu pot fi trecute decât cu o majoritate stabilă. Nu există această majoritate, a contat doar interesul politic al unora, în speţă a celor de la PSD, de a/şi realiza scopurile mărunte pe seama şi în dauna intereselor judeţului Bihor. Pentru noi, liberalii, lucrurile sunt foarte clare: conştienţi că avem o mare responsabilitate prin votul covârşitor pe care electoratul bihorean l-a acordat PNL vom face tot ce este posibil, vom folosi toate mijloacele legale pentru a împiedica manevra pe care o pun la cale ceilalţi: o coaliţie care se doreşte a realiza împotriva unui partid care a luat 17 din cele 35 de mandate de consilieri judeţeni,' a declarat Mălan. 

Prefectul Claudiu Pop a precizat că, potrivit legii, şedinţa este legal constituită dacă participă două treimi din numărul celor aleşi, în cazul CJ Bihor, minim 24. 

Şedinţa se va organiza în aceleaşi condiţii peste trei zile, la convocarea prefectului. Dacă nici la a doua convocare reuniunea nu este legal constituită, se va proceda la o nouă convocare peste trei zile. În situaţia în care nici la a treia convocare, CJ nu se poate reuni, din cauza absenţei fără motive temeinice a consilierilor, prefectul va declara vacante, prin ordin, locurile consilierilor aleşi care au lipsit nemotivat de la cele trei convocări anterioare şi, dacă aceştia nu pot fi înlocuiţi de supleanţii înscrişi pe listele de candidaţi, se organizează din nou alegeri.

Vezi şi: Scandal cu casa lui Iohannis în sala de judecată. Ce a decis instanţa

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.