Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Miercurea NEAGRĂ în Parlament: ANI primește o lovitură DEVASTATOARE

breaking

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a votat un proiect de modificare a Statutului senatorilor și deputaților prin care parlamentarii care și-au angajat rudele la birourile parlamenare înainte de anul 2013 să scape de acuzația de conflict de interese, pentru că respectiva prevedere nu exista înainte de anul 2013 în Statut.

Vezi și: PNL blat cu PSD. Primarii vor primii pensii speciale la fel ca parlamentarii/ DECIZIE Senat

Legea a trecut cu 306 voturi pentru și o singură abținere. De remarcat că PNL a criticat această modificare, dar când a venit vorba de vot, au votat in unanimitate.

Pe această modificare a Statutului, scapă 32 de actuali sau foști parlamentari. La sfârșitul anului trecut, Agenția Națională de Integritate anunța că a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în cazul a 32 foști sau actuali parlamentari, dintre care 14 actuali deputați, 17 foști deputați și un senator.

Ce prevăd modificările operate de senatori și deputați:

content-image

ANI precizează că valoarea totală a contractelor încheiate de parlamentari este de aproximativ 240.000 de euro.

Agenția Națională de Integritate mai preciza ca în perioada 2011 - 2015 s-au constatat alte 22 de cazuri de membri ai Parlamentului care și-au angajat rudele la cabinetele parlamentare, încălcând, astfel, regimul juridic al conflictelor de interese de natură penală și administrativă:

Este vorba de: Mihaita Calimente (PNL), Bogdan Ciuca, (ALDE), Gheorghe Firczak (Minoritati), Iulian Iancu (PSD), Miron Ignat (Minoritati), George Ionescu (PNL), Kelemen Atilla-Bela-Laszlo (UDMR), Ion Mocioalca (PSD), Iuliu Nosa (PSD), Laurentiu Nistor (PSD), Vasile Daniel Oajdea, (PP-DD), Neculai Ratoi (PSD), Ion Stan (PSD), Madalin Stefan Voicu (PSD) si Catalin Croitoru (PSD) sunt parlamentari aflati inca in functie.

Parlamentari care isi incheiasera mandatul in 2012: Aledin Amet (minoritati), Gheorghe Ana (PSD), Stefan Vasile Beres (UDMR), William Gabriel Branza (PDL), Viorel Vasile Buda (PNL), Sorin Buta, Petru Calian (PDL), Vasile Carare (PDL), Radu Eugeniu Coclici (PSD), Relu Fenechiu (PNL), Gheorghe Gabor (PNL), Mircia Giurgiu (PSD), Pavel Horj (PNL), Doru Brasoan Lese (PNL), Corneliu Olar (PDL), Sorin Stefan Zamfirescu (PDL) si Dan Radu Zatreanu  (PDL).

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.