Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii pun tunurile pe ministrul finanțelor: 'Adrian Câciu trebuie să plece URGENT. Va rămâne doar un ministru de tristă amintire'

vetuta stanescu

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, încearcă să-și ascundă propria nepuțință și greșelile impardonabile aruncând cu noroi înspre fostul șef al ANAF, Lucian Heiuș, unul dintre cei mai bine pregătiți oameni din domeniu, care și-a construit cariera pas cu pas, afirmă președintele PNL Hunedoara, deputata Vetuța Stănescu. Aceasta mai precizează că ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, este singurul responsabil pentru deficitul bugetar de 27,35 de miliarde de lei înregistrat după primele patru luni ale anului.

Liderii PNL ies rând pe rând și se poziționează de partea șefului demisionar al ANAF, Lucian Heiuș, în scandalul „găurii” buget. „Adrian Câciu a supraestimat veniturile și a subestimat cheltuielile, bazându-se pe cifre aberante. Și astfel, în condițiile supraestimării veniturilor de către Adrian Câciu, suma colectată de ANAF a ajuns să fie cu 8,9 miliarde de lei mai mică față de estimările Ministerului Finanțelor”, afirmă Vetuța Stănescu.

„În același timp, din suma totală calculată, 8,5 miliarde de lei este suma necolectată de Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili condusă de Ionuț Mișa, propulsat în această funcție tot de PSD. Ca atare, răspunderea pentru grosul banilor necolectați revine tot unui om pus de PSD și care nu se clintește din funcție!

Este clar pentru oricine că, așa cum stau lucrurile, Adrian Câciu trebuie să plece URGENT din fruntea Ministerului Finanțelor!

Nu o face! Iar pentru greșelile din buget și multe alte probleme generate de Câciu și apropiații lui și ai PSD demisionează șeful ANAF, Lucian Heiuș, cel pe care rezultatele excepționale obținute într-un an cât a condus instituția îl recomandă drept un veritabil PROFESIONIST!

Doar în primele cinci luni din 2023, ANAF a încasat 148 de miliarde lei, cu 9,4 miliarde lei mai mult decât în aceeași perioadă din 2022. Sunt sume concrete, de netăgăduit, obținute cu un efort enorm din combaterea evaziunii și din executări silite.

Acum, ministrul Câciu și acoliții lui din PSD ar vrea să ascundă sub preș toate aceste adevăruri și din acest motiv îl atacă disperați pe Lucian Heiuș, cel care și-a îndeplinit cu prisosință misiunea, asumându-și riscul de a deranja prin activitatea sa susținută în fruntea ANAF.

Lucian Heiuș rămâne unul dintre cei mai buni finanțiști din țară. Pentru el vorbesc rezultatele muncii sale, pe parcursul a aproape două decenii, în domeniu sau în domenii conexe.

Adrian Câciu va rămâne doar un ministru de tristă amintire!”, scrie deputata PNL pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.