Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii sar în apărarea lui Klaus Iohannis, în războiul cu Executivul: cei de la PSD MINT

Inquam Photos / Octav Ganea
klaus iohannis

PNL consideră că singurul vinovat pentru întârzierea rectificării bugetare este Guvernul, iar PSD ''minte'' când îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis de blocarea acestui demers, a declarat, marţi, deputatul liberal Florin Roman.

Citește și: Victor Ponta, dezvăluire INCENDIARĂ din CEX-ul PSD: Dragnea le-a spus liderilor că are poze cu ei când se văd cu mine

"Din punctul de vedere al PNL, singurul vinovat pentru întârzierea rectificării bugetare este Guvernul PSD, din punct de vedere al PNL, dacă nu se vor plăti pensii şi salarii, avem un singur vinovat - Guvernul PSD. Guvernul putea încă din luna iulie să facă această rectificare bugetară, nimic nu i-a împiedicat, iar avizul CSAT consultativ este atunci când se umblă pe bugetele instituţiilor din domeniul siguranţei naţionale şi ordinii publice", a afirmat Roman, la Parlament. 

El a spus că PSD ''minte'' când îl acuză pe preşedinte de blocarea rectificării bugetare. 

"Atunci când îl acuză pe preşedinte că a blocat rectificarea evident PSD minte. Nu preşedintele este cel care a blocat această rectificare. El a susţinut punctul de vedere argumentat şi constituţional, responsabil pentru un preşedinte al României", a adăugat Roman. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că şedinţa CSAT a fost suspendată, iar Guvernul trebuie să vină cu un nou proiect privind rectificarea, în care să renunţe la tăierile bugetare în zona securităţii naţionale. 

El a arătat că în şedinţa CSAT nu s-a putut obţine consens, astfel că avizul necesar pentru rectificarea bugetară nu a putut fi emis. 

Potrivit şefului statului, avizul CSAT nu este unul facultativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.