Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii se declară `obosiți` de `boacănele bugetare` ale PSD: Ducem o luptă împotriva ducem o luptă împotriva analfabetismului economic

FABIZ - ASE
Tănase Stamule

Liberalii, prin vocea lui Tănase Stamule, se declară stupefiați de ”ducem o luptă împotriva analfabetismului economic” manifestat la miniștri ai PSD. El susține că doar vigilența PNL a făcut până acum ca Pilonul II de pensii să fie salvat și că abordarea de azi al unor social-democrați a demonstrat amatorismul acestora cu privire la Noua lege a pensiilor.

El se declară revoltat de ”manipularea” pensionarilor cu promisiuni imposibil de susținut de PSD cu actualele posibilități financiare ale țării și a acuzat duplicitatea PSD care ar controla majoritatea pârghiilor de a colecta bani în actualele condiții și care aleg să nu facă nimic: de ex. ANAF și Vamă.

De aceea de acum încolo liberalii anunță că vor face public orice derapaj al PSD:

”Am luat act cu stupoare de declarațiile publice venite din PSD, referitoare la dorința de digitalizare a ANAF, a vămilor și combaterea evaziunii fiscale. În calitate de economist și dascăl nu am cum să susțin abordarea « Vin peste voi » fără a identifica mai întâi măsurile pe care le vă lua guvernul pentru a crește încasările bugetare. Culmea este că tot ce ține de partea de venituri ale statului este astăzi controlat de PSD, deși aparent este sub coordonarea ministrului Bolos.

Primul mușchetar și poate cel mai dezastruos dintre toți, acest D’Artagnan al politicilor socialiste, este Adrian Câciu, creatorul de găuri bugetare și cel care a generat toată criza în care ne aflăm astăzi. Proaspăt ieșit de pe micile ecrane direct în fotoliu de ministru, nu a înțeles cum funcționează colectarea la buget și a inventat ținte imposibile care au dus la o supraestimare a încasărilor cu peste 3% din PIB.

Deși propovăduia peste tot prosperitatea socialistă, sub mandatului lui, coordonatorului vămilor, de aceeași culoare politică , nu a catadicsit să miște niciun deget pentru a porni vreun scanner. Îi propun acestui mușchetar amator să îi ceară colegului de partid, fostul deputat Cupă, să pornească scanerele din vămile românești. Este hilar motivul pentru care « stau în adormire »…nu au contracte de mentenanță. Sper că domnul Caciu să iasă în sfârșit de sub biroul său, să își ia inima în dinți și să grăiască puțin la colegul să de partid de la vamă.

O alta apariție meteorică în guvernul României, doamna Bucura-Oprescu, moștenitoarea mesajelor sforăitoare ale vestitului ministru Budăi ne anunță cu o seninătate debordantă că vor crește pensiile cu 40% începând din 2024. Impact bugetar de 33 de miliarde de lei, respectiv 2% din PIB.

Această atitudine iresponsabilă prin care dai foc la casă/buget și fugi o fi specifică politicienilor de stânga însă persoanele cât de cât echilibrate intelectual nu au cum să facă genul acesta de afirmații fară a-și pierde total prestigiul profesional. Anonima doamnă ministru a uitat că în titlul instituției pe care o conduce există și cuvântul “muncă’. Niciun mesaj trimis de dumneaei nu este adresat oamenilor care muncesc în țara noastră. Singurul lucru pe care îl face este să manipuleze pensionarii promitandu-le creșteri imposibile.

România tocmai a crescut fiscalitatea, a înghețat toate cheltuielile publice, a blocat investițiile și a șters toate posturile libere din aparatul de stat pentru a corecta oroarea bugetară denumită generic « gaura lui Caciu » .

Nu îmi dau seama cum ar putea fi denumit noul crater pe care doamna Bucura-Oprescu dorește să îl genereze în bugetul României. Mai corect este, că înainte să anunțe tot felul de utopii bugetare să spună și de unde vă lua banii și ce s-a înțeles cu șefii socialiști legat de creșterile de taxe necesare pentru a acoperi cheltuiala. Poveștile astea cu aruncatul de proiecte nesustenabile în spațiul public nu ne fac bine că țară.

Este obositor să stai totdeauna de veghe pentru a preveni boacănele bugetare ale colegilor de coaliție.

Doar prin vigilența PNL am oprit pe ultima sută de metri naționalizarea pilonului 2 de pensii, care însemna luarea banii celor care muncesc cinstit și să-i faceți dispăruți. Și astăzi trebuie să ducem o luptă împotriva analfabetismului economic manifestat de o serie de miniștri pentru a păstra echilibrul macroeconomic al României.

Ne-am obișnuit cu asta din partea colegilor de guvernare dar de acum încolo vom sesiza public mult mai clar toate derapajele pe care le fac !”, a mai spus Stamule.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.