Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii se implică în criza de la TVR: 'E prioritate zero'

tvr

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Slatina, că situaţia de la TVR este 'prioritate zero' pentru liberali, iar subiectul va fi discutat miercuri la BPN al PNL.

'Miercuri, când vom avea BPN al PNL, vom discuta situaţia de la TVR. Este prioritate zero şi porneşte de la premisa că trebuie să găsim o soluţie de salvare a TVR. Din păcate, discuţia cu Guvernul nu a născut foarte multe idei şi mie mi s-a părut că a fost aşa la un moment dat o discuţie de dragul de a face discuţie, pentru că Guvernul nu a venit cu nicio perspectivă, a spus că nu are nicio disponibilitate să plătească din datoriile TVR, Parlamentul este legat de mâini şi de picioare dacă nu agreează o soluţie cu Guvernul. Ca atare, miercuri vom face o discuţie pe poziţionarea PNL pe tema intrării în insolvenţă a TVR. Nu avem în acest moment un punct de vedere (...) Însă CA al TVR trebuie să fie votat în Parlament, să i se dea un mandat pe termen limitat în care să se prevadă nişte obiective foarte clare pe care să le ducă la îndeplinire. Legea nu se poate modifica de mâine pe poimâine", a spus Gorghiu. Co-preşedintele PNL a mai afirmat că o soluţie ar fi să se formeze un corp format din reprezentanţi ai partidelor politice şi specialişti din mass-media care în maxim o lună să vină cu o soluţie pentru TVR.

'Dacă nu vom rezolva în câteva luni situaţia TVR-ului, cred că suntem cu toţii vinovaţi de ce se va întâmpla acolo. Nu este vorba doar de cele 700 milioane lei datorii la buget, dar vorbim şi de câteva mii de angajaţi, vorbim de o televiziune care este pe buza prăpastiei", a mai spus Gorghiu. La rândul său, deputatul Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, a afirmat că probabil întreagă clasă politică a înţeles că nu mai poate lăsa deoparte această instituţie şi trebuie să se implice toţi pentru găsirea unei soluţii de salvare a acestei instituţii. 'Băgarea în insolvenţă nu înseamnă închiderea TVR, nu înseamnă dizolvarea instituţiei, ci vă aduc aminte cazul Hidroelectrica care a fost băgată în insolvenţă, s-au şters datoriile, a redevenit profitabilă. Dar trebuie să luăm o decizie. Legea insolvenţei ar trebui să fie modificată. În momentul de faţă există două variante: ori Parlamentul printr-o iniţiativă, o înţelegere transpartinică, iniţiază un proiect legislativ de modificare a legii insolvenţei, astfel încât aceasta să se poată aplica şi unei instituţii de stat, ori printr-o decizie guvernamentală - o ordonanţă de urgenţă a Guvernului prin care să se ia decizia de modificare a legii insolvenţei ca să se poată aplica şi SRTV. Cred că întreaga clasă politică a înţeles că nu mai putem lăsa deoparte această instituţie şi trebuie să ne implicăm toţi să găsim o soluţie ca această instituţie să fie salvată", a spus Ştirbu, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.