Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii au o solicitare de urgență pentru Tăriceanu

Tariceanu

Deputatul PNL Daniel Zamfir, inițiatorul legii dării în plată,  îi solicită prin intermediul unei scrisori președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să convoace o sesiune extraordinară a Senatului  în vederea reexaminării în regim de urgență a acestei legi.

"Astăzi (joi -n.r.) i-am cerut oficial președintelui Senatului, printr-o scrisoare depusă la cabinetul său, convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului în vederea reexaminării în regim de urgență a legii dării în plată", a declarat, potrivit Mediafax, deputatul PNL Daniel Zamfir.

"Spuneam că săptămâna trecută s-a sinucis un bărbat la Cluj, iar altul s-a mutat efectiv în pădure pentru că a rămas fără casă. (...) Ne poate asigura cineva ca nu se pot întâmpla drame în perioada următoare? De aceea îi rog pe colegii senatori să facă tot posibilul să avem sesiune extraordinară, să dăm șansa sutelor de mii de români să scape din coșmarul vieții lor", a mai spus deputatul Daniel Zamfir.

Senatul se întrunește în sesiuni extraordinare la cererea președintelui României, a Biroului permanent ori a cel puțin o treime din numărul total al senatorilor, potrivit Regulamentului. Cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face în scris și va cuprinde motivul, ordinea de zi propusă și durata de desfășurare a sesiunii extraordinare. Convocarea se face de președintele Senatului.

Senatorii si deputații ar urma să se întoarcă din vacanța parlamentară în februarie, când începe sesiune ordinară.

Conducerea Senatului a fost sesizată, pe 21 decembrie, la finalul sesiunii, cu privire la solicitarea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii privind stingerea creditelor prin darea în plata a imobilului ipotecat, aceasta urmând să fie discutată de Comisiile de specialitate.

Președintele Klaus Iohannis a transmis, pe 18 decembrie, Parlamentului, cererea de reexaminare asupra legii privind stingerea creditelor prin darea în plata a imobilelor ipotecate, afirmând ca acest proiect este binevenit, dar forma adoptata de Parlament, în loc sa-i ajute pe cei cu credite, risca sa creeze "dificultăți".

"Legea privind darea în plata este binevenita, dar forma adoptata de Parlament, în loc sa-i ajute pe cei care au credite imobiliare, risca sa creeze noi dificultăți, mergând chiar până la imposibilitatea aplicării ei. Terminologia neclara, necorelarea cu legislația în vigoare si crearea unor situații de inechitate între beneficiarii legii sunt câteva dintre problemele actului normativ. De aceea, am retrimis astăzi legea spre reexaminare Parlamentului. Este atributul Legislativului sa definească mai riguros termenii folosiți, astfel încât sa fie eliminate neclaritățile și evitate confuziile", a precizat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.