Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalul Valeriu Stoica, mesaj pentru Klaus Iohannis: Un nou mandat pentru Mugur Isărescu

Agerpres
BNR

Fost președinte PNL și ministru de Justiție, Valeriu Stoica a propus, într-o emisiune la DIGI 24, un pact pentru prelungirea mandatului actualului Consiliu de Administraţie al BNR, potrivit financialintelligence.ro.

„O schimbare a Consiliului de Administraţie al BNR în acest moment îmi produce teamă, frisoane chiar, pentru că nu ştiu ce vor propune cei de la PSD şi ALDE , mai ales pentru funcţia de guvernator. Imaginea pe care o are BNR nu doar în Romania, ci în mediul economic european, şi chiar dincolo de graniţele Europei, este imaginea unui pilon de stabilitate într-o mare furtunoasă. Pentru că România are imaginea de mare furtunoasă, mai ales în ultima perioadă. BNR a fost pilonul de stabilitate. A-l fragiliza ar fi un mare pericol pentru noi, ca români”.

Citește și: PSD-istul care a anticipat prăbușirea lui Liviu Dragnea! A anunțat că va intra în închisoare

„Dacă actuala conducere este înlocuită cu oameni slab calificaţi şi loiali puterii politice, atunci randamentele pentru titlurile de stat ar putea creşte iar leul ar putea fi supus la presiuni. Mă tem că daca nu va fi Isărescu, va fi cineva mai puţin credibil şi cu mai puţină influenţă”, a spus, recent, Blaise Antin, analist la American TCW Group, pentru Bloomberg.

Citește și: Mesaj cutremurător pentru Carmen Dan! Scrisoarea sfâșietoare apărută după uciderea polițistului din Timiș

Agenţia internaţională a precizat că, printre potenţialii înlocuitori ai lui Mugur Isărescu, ar fi Florin Georgescu, prim-viceguvernator din 2004, Aura Socol, profesor în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), Cristian Socol, soţul Aurei Socol şi profesor în cadrul ASE, şi Leonardo Badea, care conduce acum Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.