Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Libia anunţă o captură de senzaţie: Au pus mâna pe şeful ISIS din Sabratha

libia

Şeful organizaţiei Statul Islamic (SI) din oraşul libian Sabratha a fost capturat împreună cu doi dintre colaboratorii săi, a anunţat joi ministerul de interne al guvernului de la Tripoli, nerecunoscut de comunitatea internaţională, transmite AFP.

Gruparea jihadistă a preluat controlul în 2015 asupra oraşului-port Sirta şi a împrejurimilor sale (450 km est de Tripoli), unde a instalat o bază şi de unde încearcă să-şi extindă influenţa în restul teritoriului libian. 'Emirul Statului Islamic pentru oraşul Sabratha, Mohammad Saad al-Tajuri, supranumit Abu Sleiman şi însărcinat de autorităţile jihadiste din Sirta cu această misiune' a fost capturat, a indicat pe pagina de Facebook unitatea 'forţelor speciale de descurajare'. Comunicatul mai anunţă arestarea, în aceeaşi operaţiune, a 'colaboratorului (şefului local al SI) Salem al-Omari, supranumit Abu Zeid, ca şi a lui Ahmad Dahim, supranumit Abu Hamza al-Tajuri, care le-a coordonat deplasarea şi instalarea la Sabratha', la 70 km vest de Tripoli.

Operaţiunea a avut loc la două zile după ce combatanţi ai SI au reuşit să ocupe timp de mai multe ore centrul oraşului, înainte de a fi alungaţi de coaliţia Fajr Libya. Libia este divizată între două autorităţi rivale, cea de la Tobruk, recunoscută de comunitatea internaţională, şi o alta cu sediul la Tripoli, condusă de coaliţia de miliţii Fajr Libya. Un raid american întreprins la 19 februarie împotriva unei tabere de antrenament a SI la Sabratha s-a soldat cu 50 de morţi, printre care doi cetăţeni sârbi răpiţi în noiembrie 2015, dar şi un lider jihadist tunisian, considerat responsabil pentru atentatele de anul trecut de la Muzeul Bardo din Tunis şi din staţiunea Sousse, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.