Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Libia: Tiruri de obuze asupra principalei centrale electrice din estul ţării

sirte libia

Tiruri de obuze au lovit sâmbătă centrala electrică din Benghazi ce alimentează cea mai mare parte din estul Libiei, au anunţat un responsabil militar şi un inginer, informează AFP. 

Centrala este situată la periferia de est a Benghazi, al doilea oraş ca mărime al Libiei şi unde au loc confruntări aproape zilnice între forţele guvernului recunoscut pe plan internaţional şi grupuri armate dintre care jihadişti, în timp ce ţara este în haos din 2011. 

"Cinci dintre cele şase transformatoare au fost scoase definitiv din funcţiune", a precizat pentru France Presse Moussa Souleimani, inginer la centrală. 

"Este a cincea oară în două luni când centrala este ţinta tirurilor", a adăugat el, subliniind că "întreruperile de curent se prelungesc până la opt ore pe zi în regiunile dintre Benghazi şi frontiera cu Egiptul", reprezentând o distanţă de 500 de km. 

Souleimani a mai spus că "este imposibil să se efectueze reparaţia transformatoarelor fără intervenţia unei companii străine de specialitate, ceva de neconceput având în vedere situaţia de securitate degradată". 

"Bombardamentele au fost efectuate cu (tunuri) Howitzer. Nu este posibil să fie vizată această centrală cu o asemenea precizie fără date furnizate de persoane din interior teroriştilor", a declarat la rândul său căpitanul Adnan al-Baba de la organismul de luptă antiteroristă din Benghazi. 

Luptele de la Benghazi, situat la 1.000 km est de Tripoli, au făcut aproape 2.000 de morţi din 2014, potrivit unui bilanţ al organizaţiei independente Libya Body Count la mijlocul lunii decembrie. 

Stăpânită de miliţii de la revolta ce l-a înlăturat de la putere pe dictatorul Muammar Gaddafi, Libia are două autorităţi rivale - una instalată în est şi recunoscută de comunitatea internaţională şi cealaltă la Tripoli. 

Anarhia a favorizat creşterea puterii grupării jihadiste Statul Islamic care a revendicat multe atentate sângeroase.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.