Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Libra Internet Bank, profit net de 160,7 milioane de lei în semestrul I din 2023

hipo.ro
Libra Internet Bank

Libra Internet Bank, profit net de 160,7 milioane de lei în semestrul I din 2023

Libra Internet Bank a avut un profit net de 160,7 milioane de lei în semestrul I din 2023, în creştere cu 45,9% faţă de aceeaşi perioadă din 2022, a anunţat joi banca, informează Agerpres.

Activele nete totale au ajuns la 10,3 miliarde lei după primele şase luni ale acestui an, valoare cu 6% mai mare decât cea de la finalul lui 2022.

"Rezultatele vin ca urmare a unei creşteri semnificative pe toate sursele de venituri, raportat la semestrul I din 2022. Astfel, venitul din dobânzi s-a majorat cu 44,5%, cel din comisioane cu 48,5%, iar cel din schimburi valutare cu 5,4%. Aceste creşteri vin în condiţiile în care prima jumătate a acestui an a fost marcată de evenimente macroeconomice nefavorabile, presiuni inflaţioniste, incertitudinea cauzată de războiul din Ucraina şi o evoluţie imprevizibilă a dobânzilor", potrivit unui comunicat al băncii.

Libra Internet Bank a continuat să îşi îmbunătăţească indicatorul Cost to income (Cost/venit), reprezentativ pentru eficienţa operaţională în domeniul bancar. Astfel, procentul înregistrat în primul semestru al anului curent a fost de 40,7%, în condiţiile în care se situa la 48,2% în urmă cu un an. Libra Internet Bank a bifat creşteri - raportat la semestrul I din 2022 - şi în privinţa rentabilităţi capitalurilor proprii (ROE) - 26,7% faţă de 22,8%, a rentabilităţii activelor (ROA) - 3,1% faţă de 2,4% şi a ratei de creştere anuale a activelor nete - 11,5% faţă de 1,3%.

Portofoliul net de credite al Libra Internet Bank s-a majorat cu 7,5% în primul semestru din 2023 şi a atins nivelul de 6,4 miliarde lei.

În privinţa domeniilor finanţate, cele mai mari creşteri s-au înregistrat pentru agribusiness (+20%) şi microfinanţare (+15%), două dintre nişele în care banca s-a specializat constant în ultimii ani. Tot în prima jumătate din 2023, rata creditelor neperformante din portofoliul Libra Internet Bank se situa la 1,6%, în condiţiile în care media pieţei era de 2,7%, la 31 martie 2023.

"Aceste rezultate financiare, ce indică o continuare a trendului crescător în privinţa profitabilităţii şi eficienţei operaţionale a Libra Internet Bank, sunt o confirmare că banca a luat deciziile potrivite, într-un context complicat, cu multe provocări. Am rămas fideli strategiei de nişă, dar şi focusului în zona de IT & Tehnologie, cu o permanentă preocupare pentru oferirea unei experienţe la cele mai înalte standarde pentru clienţii noştri", a declarat Cristina Mahika-Voiconi, director general Adjunct al Libra Internet Bank.

Libra Internet Bank a fost înfiinţată în 1996 în Bucureşti. Banca s-a specializat în oferirea de produse şi servicii dedicate profesiilor liberale şi companiilor din Real Estate şi Agribusiness. Libra Internet Bank are o reţea de 55 de sucursale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.