Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Licitaţia de Grafică şi Sculptură Europeană - 'Portretul Mariei Thérèse Walter', cromolitografie de Picasso, a fost vândută la 1.200 de euro

eadersreunited.com
Pablo Picasso

„Portretul Mariei Thérèse Walter”, cromolitografie de Pablo Picasso, a fost adjudecat, marţi seară, în Licitaţia de Grafică şi Sculptură Europeană, la 1.200 de euro. Sculptura „Venus girafă” de Salvador Dali nu şi-a găsit cumpărător şi este estimată la 6.000 de euro, conform news.ro.

În licitaţie s-au aflat, între cele 111 loturi, opere semnate de Picasso, Dali, Monet, Matisse, Magritte, Gauguin sau lucrări care au spart tiparele vremurilor create de Warhol, Lichtenstein sau Basquiat. Totodată, au fost licitate piese de grafică avangardiste ce poartă semnătura lui Victor Brauner, Eugen Ionesco şi Marcel Iancu.

În aceeaşi sesiune, prima din acest an organizată de Artmark, „Moulin Rouge”, cromolitografie de Henri Toulouse-Lautrec, a fost adjudecată la acelaşi preţ.

„Compoziţie” de Jules Perahim, lucrare în tuş şi laviu pe hârtie, a avut cel mai mare preţ final, 1.400 de euro.

„Pescari”, „Secretul” şi „Piaţă de sclavi cu bustul lui Voltaire care dispare” de Salvador Dali au fost adjudecate fiecare la 1.000 de euro. La acelaşi preţ au fost vândute în final „Soartă bună” de Magritte, „Madame Kisling” de Modigliani, „Claude şi Paloma” de Picasso, „One Dollar (George Washington)” de Warhol, şi „Interior” de Matisse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.