Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider ALDE, bulversat de afirmația lui Iohannis privind titulatura lui Orban în contextul anticipatelor: 'S-ar putea să fie o capcană'

varujan vosganian

Vicepreședintele ALDE Varujan  Vosganian a ridicat semne de întrebare cu privire la afirmația făcută de Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, despre titulatura lui Ludovic Orban, adăugând că șeful statului, cum nu poate fi „promotor al unei moțiuni de cenzură” împotriva PSD, poate doar să-l convingă pe premier să-și dea demisia. Vosganian punctează însă că demisia lui Orban ar putea fi „o capcană” întinsă de Iohannis.

„Despre bizarerii, klingonieni și romulani

Nu înțeleg sensul acestei declarații a lui Klaus Iohannis, pusă în legătură cu ideea demisiei prim-ministrului: „Orban e cea mai bună soluție de premier, plin sau interimar”. S-ar putea să fie o capcană pentru Ludovic Orban, căci în situația în care demisionează, el nu poate fi prim-ministru interimar. Potrivit art. 106 coroborat cu art. 107.3 din Constituție, un alt ministru devine prim-ministru interimar și Orban părăsește Guvernul.

Citește și: Câștigarea primăriei Capitalei îl face pe Ludovic Orban să-și calce pe orgoliu! Ce lideri PNL sunt bagați în sondaje

Înțeleg că președintele României este un promotor al alegerilor anticipate. Cum președintele nu poate fi promotor al unei moțiuni de cenzură din partea PSD, singurul mod în care el poate fi promotor, este să-l convingă pe Ludovic Orban să demisioneze și după aceea să desemneze două personaje din Star Trek, un klingonian și un romulan, la funcția de prim-ministru, ca să fie sigur că Parlamentul îi respinge. Dar chiar și în această situație, Orban nu mai poate fi interimar.

Singurul mod în care actualul prim-ministru poate rămâne interimar este să fie demis prin moțiune de cenzură. Dar ideea că Iohannis devine promotor al unei moțiuni de cenzură a PSD este cel puțin bizară”, se arată pe pagina de Facebook a lui Varujan Vosganian.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.