Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider de marcă ALDE, afirmaţii HALUCINANTE despre moţiunea PNL: 'Vine dintr-o recuzită NAZISTĂ...'

alde.ro
alde

Sintagma care apare în titlul moţiunii de cenzură depusă de Opoziţie descalifică acest demers, a declarat, sâmbătă, deputatul Varujan Vosganian, lider al ALDE Iaşi.

Citeşte şi: Medicul Burnei e BUN DE PLATĂ! Decizie BOMBĂ a magistraţilor de la Curtea de Apel

"Sintagma aceasta găsită în titlul moţiunii de cenzură descalifică moţiunea de cenzură. Este cel mai serios argument pentru care moţiunea de cenzură trebuie respinsă, ca să fie clar un avertisment pentru cei care doresc să reînvie agresiuni, sintagme şi viziunile cele mai amare, cele mai ruşinoase ale secolului XX pentru a arăta în secolul XXI că nu am învăţat nimic din experienţele trecutului. Nu mai vorbim de text, care este inconsistent cu totul. Este o moţiune de cenzură cu un deznodământ anunţat. Ea va fi respinsă în Parlament", a susţinut Vosganian, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Liderul filialei ieşene a ALDE a criticat textul moţiunii de cenzură depuse de Opoziţie, despre care a spus că nu a găsit calea cea mai potrivită de a se exprima. 

"Titlul mi se pare ridicol şi nu doar ridicol. Vine dintr-o recuzită nazistă. Eu am rugat de mai multe ori pe colegii noştri din Parlament să nu evoce prin sintagmele folosite experienţele cele mai triste ale secolului XX. Trebuie să vă reamintesc faptul că această sintagmă asociere între ciumă şi categorii sociale a fost creată pentru a netezi calea legilor rasiale de la Nurenberg, atunci când minoritatea evreiască a fost asemuită cu nişte animale care produc ciumă şi după aceea a fost categorisită drept ciumă. A fost o ruşine a secolului XX. Asocierea aceasta dintre categorii sociale, dintre reprezentări politice şi o molimă de acest fel nu face decât să ne aducă aminte de acea recuzită de natură nazistă şi rasială. De aceea, îmi pare rău că Opoziţia găseşte o astfel de modalitate de a cataloga majoritatea parlamentară care, în fond, este opţiunea majorităţii celor care au votat. Şi dacă majoritatea românilor este purtătoare de molimă, atunci mi se pare că Opoziţia nu a găsit calea cea mai potrivită de a se exprima", a afirmat Vosganian. 

PNL şi USR au depus vineri, la Parlament, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose intitulată "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă".

Citeşte şi: Ministrul Fifor, anunţ de ULTIMA ORĂ. Vizaţi sunt militarii RĂNIŢI în teatrele de operaţii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.