Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider european, despre sancțiunile împotriva Rusiei: 'Trebuie să fim inteligenți să nu ne provocăm nouă înșine durere'

rusia sanctiuni

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat la CNN despre sancțiunile împotriva Rusiei că UE nu trebuie să își provoace sieși pagube.

Michel a spus că Uniunea Europeană ”trebuie să fie inteligentă” în ceea ce priveşte sancţiunile împotriva Rusiei. ”Am impus sancţiuni fără precedent” Rusiei, a argumentat el, adăugând că sunt vizaţi oligarhii, sectoarele economice ale Rusiei. Cu toate acestea, ”nu avem exact aceeaşi situaţie în Europa şi în Statele Unite”, a recunoscut preşedintele Consiliului European.

”De exemplu, sectorul petrolului sau al gazelor. Suntem mult mai dependenţi în Europa în comparaţie cu situaţia din Statele Unite. De aceea, trebuie să fim inteligenţi. Scopul este de a viza Rusia, de a cauza suferinţă Rusiei. Nu avem obiectivul de a ne provoca nouă înşine durere”, a spus el.

Referitor la dependenţa Europei de Rusia pentru aprovizionarea cu energie, Michel a subliniat: ”Suntem mult prea dependenţi de gazul rusesc”. Cu toate acestea, oficialul UE a adăugat că aceasta nu a fost o concluzie recentă, iar Pactul verde european din 2020 este o soluţie pe termen lung pentru dependenţa excesivă a UE de Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.