Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider județean USR exclude o alianţă cu PNL pentru locale: 'Este un breloc al PSD'

Radu Pop
alianta

Preşedintele USR Vâlcea, Andrei Gheorghiu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că exclude o alianţă cu PNL pentru alegerile locale, aşa cum a propus liderul liberalilor vâlceni Cristian Buican, conform Agerpres.

De asemenea, Andrei Gheorghiu, care este şi viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, consideră că PNL-ul actual este "un breloc al PSD-ului", iar cele două partide ale coaliţiei de guvernare sunt "adversari doar în discursuri".

"După cum ştiţi, am discutat în media locală de mai multe ori despre această coalizare de dreapta sau, mă rog, ce mai poate să reprezinte de dreapta din acest PNL, care este un breloc al PSD-ului... Sunt adversari în discursuri, dar sunt parteneri în deconcentrate. Acolo se înţeleg, nu au nicio problemă, dar în faţa publicului sunt adversari. E clar că ne dorim o schimbare la Râmnicu Vâlcea şi la Consiliul Judeţean. Cum vedem schimbarea aceasta poate să difere de la un partid la altul. Eu nu văd diferenţe între ceea ce propune PSD-ul şi ceea ce propune PNL-ul în momentul de faţă ca alternative pentru aceste conduceri. Din punctul meu de vedere, sunt total la fel", a afirmat liderul USR Vâlcea.

Gheorghiu a afirmat că nu a primit nicio invitaţie formală din partea PNL Vâlcea de a se alia împotriva PSD-ului. El a menţionat şi că exclude o colaborare a formaţiunii sale "cu partidele extremiste" AUR şi S.O.S. România, cu care liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, a declarat că ar fi dispus să se alieze împotriva PSD.

Candidați comuni

Liderul USR Vâlcea a precizat, totodată, că Alianţa Dreapta Unită, formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei, va avea candidaţi comuni în toate localităţile judeţului, în prezent fiind în proces de selecţie a celor mai bune propuneri venite din cadrul celor trei partide.

"Noi avem deja în vedere acei candidaţi în toate localităţile din Vâlcea. Ce ne propunem? Ce îşi propune fiecare partid: să câştige acele alegeri. Să câştige Primăria Râmnicu Vâlcea, să câştige Consiliul Judeţean şi cât mai multe primării în judeţul Vâlcea. Acesta este dezideratul oricărui partid. De aceea intrăm în aceste bătălii electorale, să câştigăm alegeri şi să le arătăm oamenilor că se poate guverna şi altfel. (...) Avem în jumătate dintre localităţile din Vâlcea oameni foarte, foarte buni, care se pot bate de la egal la egal cu primarii actuali", a mai spus preşedintele USR Vâlcea.

La conferinţa de vineri, în care au fost prezentate obiectivele Alianţei Dreapta Unită pentru alegerile din vară, alături de preşedintele USR a participat şi preşedintele PMP Vâlcea, Mihai Simionescu, însă au lipsit reprezentanţii partidului Forţa Dreptei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.