Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider parlamentar acuză afaceri nesimțite în epidemie: Au apărut din tenebre SRL-uri ale 'băieților deștepți'

ziuanews.ro
agent servicii secrete

Liderul grupului PMP din Camera Deputaților, Marius Pașcan, a transmis miercuri pe pagina sa de socializare că în timpul stării de urgență au apărut profitorii care vând la suprapreț tot ce lipsește și care au clienți inclusiv statul. Deși PMP are oameni în eșalonul doi guvernamental, Marius Pașcan ridică semne de întrebare asupra unei achiziții guvernamentale care a făcut multă vâlvă în spațiul public. „Câtă vreme sereleuri care au ca obiect de activitate vânzarea de produse din alcool, tutun și alimentație publică, cu cifre de afaceri derizorii, încheie acum cu statul contracte pentru produse de protecție medicală în valoare de 15 milioane de euro (și există prea multe cazuri similare), avem o serioasă problemă cu posibile implicații penale în gestionarea banului public”, spune Pașcan.

Vezi si: Consilier al premierului Ludovic Orban: Urmează o criză alimentară și România nu este pregătită .

Postarea integrală:

„Profitorii nu se vor opri niciodată! Indiferent de pandemie, molimă și suferință, de drame și tragedii, independent de vremuri... Unii vor specula în orice situație și fără resentimente necazul celorlalți, lacrimile semenilor. Așa se întâmplă și acum. Peste noapte, au crescut exponențial, speculativ, prețurile produselor de strictă necesitate. Au apărut de prin tenebre selereurile sub acoperire politică ale „băieților deștepți” care vând la suprapreț tot ce lipsește și se caută actualmente. De la respectivii speculanți cumpără mai nou și statul pentru că, chipurile, nu mai există alți ofertanți, nici aceleași produse în altă parte.

Bașca, nu mai prididim de campanii prin care se face chetă prin online pentru diverse donații în beneficiul spitalelor, al suferinzilor și necăjiților. Cine oare însă poate avea controlul sumelor depuse și a conturilor cu pricina? Cine controlează cum sunt gestionate respectivele sume și cine sunt beneficiarii? Întreb nătâng dar precaut.

Mai mult, am constatat cu stupefacție că și unii medici cu carnet de partid s-au apucat de strâns bani din donații prin diverse conturi bizare. Fraților, sunt bani destui la bugetul Ministerului Sănătății și al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate! Guvernul ne asigură consecvent că nu lipsesc banii în această privință și perioadă, în plus sunt alocări substanțiale din partea Uniunii Europene. Problema o reprezintă doar eficiența și corectitudinea în privința gestionării acestora. Câtă vreme sereleuri care au ca obiect de activitate vânzarea de produse din alcool, tutun și alimentație publică, cu cifre de afaceri derizorii, încheie acum cu statul contracte pentru produse de protecție medicală în valoare de 15 milioane de euro (și există prea multe cazuri similare), avem o serioasă problemă cu posibile implicații penale în gestionarea banului public. Iar când guvernul obturează comunicarea, transparența și consultarea publică, transferând-o cu exclusivitate către Grupul de comunicare strategică, sub pretextul pandemiei, avem o altă mare problemă.

Cetățenii României, oricum contribuie consecvent, substanțial, la bugetul sănătății. Nu pot fi de acord, în atari condiții, când românii se află la mare ananghie, când sunt vulnerabili, speriați de boală și izolare, nesiguri pentru locul de muncă și venitul zilei de mâine, să fie luați cu asalt și spoliați de profitori, indiferent cine sunt aceștia și ce cauză nobilă pretextează. Totul se ambalează emoțional într-un veritabil spectacol public, invocându-se spiritul solidarității, nevoia de a fi alături de cei aflați în suferință. De acord! Dacă doriți să-i sprijiniți pe cei necăjiți, faceți-o direct, susțineți-i creștinește prin propria implicare, fără poze și regii, prin donații fără tam-tam, fără publicitate publică, fără să căutați vreun beneficiu pentru propria imagine publică.

Mai întâi, autoritățile statului să-și facă datoria, să utilizeze resursele publice generoase în folosul cetățeanului și al sănătății, într-un mod onest, corect, transparent și responsabil. Când se vor fi epuizat respectivele resurse, doar atunci va fi justificat apelul la sprijinul public. Până atunci, orice chetă publică este mai mult decât dubioasă și vădește prioritar profitoria speculativă, respectiv incapacitatea celor care conduc statul de a gestiona corect și eficient situația actuală”.

Vezi si: Poliția Română răspunde la cea mai așteptată întrebare: 'Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?' .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.