Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider parlamentar din opoziție se revoltă: 'Suntem de fapt o remorcă a domnului Iohannis'

Inquam Photos
vot parlament

Liderul senatorilor USR, Radu Mihail, a declarat luni că actuala coaliţie de guvernare, prin respingerea mai multor solicitări ale USR privind chemarea în Parlament a unor miniştri şi ai unor şefi de instituţii, "minimizează" rolul Parlamentului, care este "o remorcă a domnului Iohannis", potrivit Agerpres.

"Astăzi, în Comitetul liderilor, am cerut ca doamna ministru (Ligia Deca - n.r) să vină la "Ora Guvernului", am cerut ca domnul Daea, care a fost chemat de către Comisia de agricultură, de foarte mult timp, să binevoiască măcar să răspundă la solicitarea comisiei, am cerut ca preşedintele INS (n.r. Institutul Naţional de Statistică) să fie chemat în comisie, pentru că preşedintele comisiei, domnul Neagu, refuză să-l cheme. Am cerut ca domnul Jicman, de la ICR, să dea un semn de viaţă după ce Comisia de cultură l-a chemat în Parlament. Coaliţia actuală minimizează rolul Parlamentului, suntem de fapt o remorcă a domnului Iohannis, sunt nişte oameni acolo care ridică mâna şi atât (...). Domnul Iohannis şi-a creat un sistem în care Parlamentul practic nu există şi este de datoria noastră, ca singurul partid de opoziţie democratică, să luptăm până la capăt, să avem un Parlament care contează", a precizat Mihail, după şedinţa Biroului permanent.

El a adăugat că a cerut în Biroul permanent eliminarea funcţionării hibride a plenului Senatului, pe motiv că nu mai suntem în pandemie şi este nevoie de prezenţa fizică a tuturor senatorilor pentru dezbatere parlamentară.

"Am solicitat în Biroul permanent eliminarea acestui mod de funcţionare hibrid, şi plen fizic şi plen virtual, pentru că nu îşi mai are rostul. Nu mai suntem în pandemie, avem nevoie de dezbatere parlamentară, avem nevoie să ne exprimăm opiniile şi să avem într-adevăr discuţii pe subiectele mari care preocupă ţara. (...) Nu putem să ne depunem amendamentele respinse, să le susţinem, să le discutăm, suntem limitaţi la timpul de luare de cuvânt, sunt lucruri care nu se întâmplă nicăieri în lume şi pe care am cerut să le eliminăm, să revenim la normal. Răspunsul? Ce ne pasă, am mai votat o dată, avem majoritate. Aşa funcţionează Parlamentul României", a concluzionat Mihail.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.