Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PMP: ”Dacă unitatea dreptei e un troc Blaga-Antonescu, nu ne interesează”

stangadreapta

Elena Udrea a fost prima ca a spus că nu crede în așa ceva, apoi s-a răzgândit. Președintele Tomac a cerut să fie băgați în seamă, iar Elena Băsescu a sărit la atac direct la PDL. Adrian Papahagi, cel care s-a jucat de-a plecarea și revenirea în PMP, se ia și ei de actorii principali care și-au asumat coagularea forțelor de dreapta. Dacă unitatea dreptei înseamnă un troc Blaga-Antonescu mediat de Frunzăverde, fără un set de valori, principii, fără recunoașterea greșelilor antidemocratice și legate de corupție, fără reformism, atunci nu, mulțumesc. PMP are în acest caz obligația să încarneze, modest și curajos, o alternativă reformistă, și să culeagă roadele în 2016. Dacă unitatea dreptei e o alianță pragmatică între toate forțele, cu program reformist, candidat credibil, nu uzat și compromis, înscrisă în linia reformelor lui Băsescu, care să se lepede public de lovitura de stat, atunci PMP are datoria să participe.”, a scris Papahagi.

Președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu pare și el de aceeași părere cu liderii PMP. Ungureanu, care a negociat deja cu Antonescu, cere ca niciun vot al dreptei să nu fie risipit. ”Dreapta poate avea 36 de procente, în condițiile în care PSD, cu sateliții săi, a făcut 37. Așa că PSD poate fi înfrânt. Nu trebuie aruncat nici un vot de-al dreptei la coș. Unitatea dreptei reprezintă garanția succesului la prezidențiale. Este nevoie de o uniune a forțelor de centru dreapta.”, a comentat Ungureanu.

Papahagi se vrea președinte, Baconschi îl sprijină. Fostul ministru recunoaște că PMP a obținut un rezultat rușinos la alegeri

Papahagi a anunțat că e gata să candideze la șefia PMP la congresul de luna viitoare. Asta, dacă nu se găsește un candidat mai bun decât el. Teodor Baconschi îi sare în ajutor prietenului și s-a apucat să-i facă și campanie pe o rețea de socializare. ”La un viitor congres al PMP este nevoie de alegerea unui lider integru, necontroversat, reformist, care sa intruchipeze cu adevarat aspiratia noastra de a fi "altceva". Proiectul presedintelui Basescu se va scufunda daca nu avem capacitatea de a face o asemenea alegere. Cred ca profesorul Adrian Papahagi este persoana potrivita pentru ca PMP sa aiba perspectiva de a creste peste acest dezastruos 6%.  Ii rog pe toti membrii PMP si pe alegatorii care au votat PMP la europarlamentare sa sprijine aceasta propunere, daca tin la continuarea efectiva a reformelor demarate de catre presedintele Traian Basescu. Sus inima !, a postat Baconschi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.