Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PNL, acuzaţii incendiare la adresa senatorilor USR: Au votat cot la cot cu PSD 'împotriva reformei Curţii Constituţionale'

podul.ro
pnl usr

Deputatul PNL Pavel Popescu, preşedinte PNL Sector 4, acuză senatorii USR că au votat alături de PSD împotriva propunerii legislative care prevedea că deciziile Curţii Constituţionale pe legi importante trebuie să se ia cu o majoritate de două treimi, nu cu o majoritate simplă a judecătorilor, ca în prezent.

"Vă mai aduceți aminte de poza asta? Traducerea ei sună așa: IPOCRIZIE! Discursul anticorupție al USR a fost aruncat astăzi la gunoi în plenul Senatului României.

În urma deciziei CCR din 3 iulie 2019 prin care completurile de 3 de la instanța supremă erau declarate nelegal constituite, decizie ce a dus la aruncarea în aer a zeci de dosare grele de corupție în timp ce îl avantaja și pe Liviu Dragnea, am depus de urgență o inițiativă legislativă pentru modificarea funcționării Curții Constituționale. În inițiativa mea, care printr-o minune a fost adoptată tacit de Cameră, propuneam ca în cazul controlului de constituționalitate a legilor înainte de promulgare, dacă acestea sunt organice și de o complexitate ridicată, decizia să fie luată cu votul a două treimi dintre membrii CCR. Modificarea vizează articolul 18 din legea de funcționare a Curții. Propuneam aceeași modificare și în cazul conflictelor juridice de natură constituțională.

Astăzi, în plenul Senatului, PSD a votat din nou împotriva reformei Curții Constituționale și pentru protejarea corupților. USR a făcut exact același lucru prin abținerea sa la vot. Ce zici Dane? După #fărăpenali, facem și o inițiativă #fărăipocrițiînfuncțiipublice? #rușine

P.S Dacă ne dorim cu adevărat reforma statului român, proiectul nr. 1 pentru PNL trebuie să fie de astăzi reforma asumată a CCR", scrie Pavel Popescu pe Facebook, publicând o fotografie în care lideri ai USR apar alături de Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.