Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PNL, despre LEGEA PENSIILOR: Milioanele de pensionari vor trebui să se mulțumească cu un comunicat și cu un proiect de lege

business24.ro
casa de pensii

Alina Gorghiu susține, într-o postare pe Facebook, referitor la proiectul legii pensiilor, că sunt necesare mai multe explicații din partea Guvernului privind proiectul legii pensiilor.

"De principiu e de bine că cei din PSD au înțeles ca nu trebuie să mai apară la televizor pentru că enerveaza lumea! Asta ar fi un pas supergreșit cât timp mitingul diasporei bate la ușă. Dar nici guvernare prin comunicate de presă nu prea se poate. Și în niciun caz când este vorba despre o problemă atât de mare și de serioasă ca legea pensiilor!

Păcat de conferința de presă care nu va mai fi azi la Ministerul Muncii pentru că prima întrebare ar fi fost legată de promisiunea aceea (evident amăgitoare si falsă!) de dublare a pensiilor.

E nevoie de informație clară: de exemplu ce se întâmplă cu pensiile NETE!

Dar pentru azi se pare că milioanele de pensionari vor trebui să se mulțumească cu un comunicat și cu un proiect de lege. Fără explicații în plus, fără răspunsuri la întrebările care deja se fac auzite.

De exemplu cât de ritmic vor mai fi majorate pensiile dacă ele nu vor mai fi raportate la salariul mediu brut?

Sau dacă este adevărat că vor fi discriminate femeile prin noul mod de calcul și riscă să ajungă chiar la pensii cu până la 30% mai mici decât bărbații (așa cum văd că spun sindicatele!)...

Apoi mă gândesc și la faptul că din această lege nouă nu trebuie să lipsească informații și reglementări clare pentru persoanele care nu sunt acum la pensie dar vor încheia activitatea profesională în următorii 10 – 15 ani. Asta pentru că o lege nouă a pensiilor este și pentru ei. Și trebuie să le dea anumite garanții (deci nu vorbe și promisiuni!) că vor avea parte de o pensie decentă", scrie Alina Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.