Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PNL, după decizia CCR: 'Românii se pot întoarce în țară fără obligativitatea de a se mai izola. Mi-a spus și Tătaru'

Facebook
pnl

Românii care se întorc în țară nu vor mai fi obligați să intre în carantină sau izolare la domiciliu, urmare a deciziei CCR, lucru confirmat și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, senatorul PNL Viorel Badea.

„Practic, intenția Comiteului Național pentru Situații de Urgență era ca zilele acestea să scoată de pe lista roșie o mare parte a statelor, în special din UE. Mai rămâneau două sau trei state din care nu puteai să intri fără izolare. Am luat legătura cu ministrul Sănătății, pentru că sunt foarte multe presiuni motivate din comunități ca oamenii să se întoarcă acasă, iar el mi-a spus că, în urma decizii CCR că izolarea, carantinarea sau internarea obligatorie nu sunt constituționale, că nu pot fi aplicate prin ordin de ministru, toți românii se pot întoarce în țară fără obligativitatea de a se mai izola”, a declarat pentru MEDIAFAX senatorul PNL Viorel Badea.

Ludovic Orban, avertisment cu privire la viitorul an școlar: 'Trebuie să fim pregătiți pentru orice'

Persoanele care veneau din ţări cu un număr mare de cazuri noi de COVID-19 raportat la milionul de locuitori erau obligate să intre 14 zile în carantină sau izolare la domiciliu.

CCR a decis că este neconstituțional să se impună astfel de obligații prin ordin de ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.