Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PNL, reclamat la CNCD pentru o afirmație făcută într-o ședință: ar putea să fie amendat cu 100.000 de lei

pnl umbra

Reprezentanţii USR Cluj au anunţat că au formulat o plângere la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tișe (PNL), din cauza faptului că într-o şedinţă de CJ liberalul s-a adresat consilierului judeţean USR Ionuţ Florea folosind termenul „autist”. USR Cluj a solicitat sancţionarea cu o amendă maximală de 100.000 lei şi publicarea în mass-media locală a unui rezumat al hotărârii consiliului de constatare a discriminării.

În şedinţa extraordinară convocată, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, s-a adresat consilierului judeţean USR Ionuţ Florea folosind termenul „autist” cu profundă conotaţie negativă, arată un comunicat de presă al organizaţiei USR.

„Am crezut că doar colegul dumneavoastră care a plecat este autist şi cântă după ureche, dar văd că şi dumneavoastră cântaţi după ureche” au fost cuvintele preşedintelui CJ Cluj, conform sursei citate.

„USR a anunţat de atunci că va urma paşii pentru sancţionarea acestui derapaj aşa că am formulat plângere la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării faţă de Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, dl. Alin Tişe, pentru utilizarea apelativului de „autişti” la adresa consilierilor judeţeni. Solicităm amendarea cu amendă orientată spre maximul special, adică 100.000 lei şi publicarea în mass-media locală a unui rezumat al hotărârii consiliului de constatare a discriminării”, mai indică sursa menţionată, relatează News.ro.

„Discriminarea persoanelor cu tulburări din spectrul autist prin adresarea altor persoane, cu titlu de jignire, cu referire la acest diagnostic, este un episod regretabil în administraţia locală clujeană, condusă de PNL”, conchide comunicatul de presă al filialei USR.

Tișe: 'Era vorba de autism administrativ în care nu se înțelege ordinea de zi'

„Era vorba de autism administrativ în care nu se înțelege ordinea de zi, nu era vorba de o chestiune medicală. Folosim ce cuvinte dorim, nu stabiliți dumneavoastră ce cuvinte să folosim în ședință. Am avut toată îngăduința cu dumneavoastră, dar se pare că realmente nu ai cu cine. Spuneți-vă punctul de vedere și cu asta basta, dar nu ne subminați autoritatea administrativă și nici nu ne luați de fraieri. Faptul că oamenii aceștia din Consiliu au îngăduință față de dumneavoastră și vă acceptă toate prostiile pe care le spuneți de atâția ani, asta nu înseamnă că dumneavoastră aveți dreptate. Vorbiți prostii întruna, vă înlocuiți unii pe ceilalți, noi manifestăm îngăduință. Pe lângă faptul că ar trebui să citiți administrație publică și să faceți diferență între un aviz, un acord și un vot, nu faceți strictul necesar de a vă informa, vorbiși cu o nonșalanță despre care nimeni nu poate să discute pentru că dumneavoastră sunteți...ce? Manifestăm îngăduință cu dumneavoastră, nu sunteți capabili să faceți niciun amendament la niciun proiect și ne țineți ore în șir la punctul 'diverse' ca să vă citim frazele pe care le citiți de pe calculator. Stimate coleg, în primul rând te pregătești înainte de a veni în ședință și faci o diferență între o notă de fundamentare și un proiect. Și înțelegi dacă ai la bază o iminentă modificare legislativă nu ai cum s-o intuiești ca președinte de consiliu județean și că urgența se justifică câtă vreme nu știai acum trei zile", spunea Alin Tișe în ședință, citează monitorulcj.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.