Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Lider politic francez: Macron ne-a spus că dacă rușii avansează spre Odessa sau Kiev e posibilă o intervenție a trupelor occidentale

Politico
macron telefon

Președintele Partidului Comunist Francez, Fabien Roussel, a declarat joi, citat de publicația L'Independant, că președintele francez Emmanuel Macron vede posibilă o intervenție a trupelor NATO în Ucraina în scenariul în care rușii avansează spre Odessa sau Kiev.

Macron i-a primit joi după-amiază pe liderii partidelor politice pentru o discuție pe tema războiului din Ucraina. La finalul discuțiilor, liderul comuniștilor francezi, Fabien Roussel, a declarat, conform sursei citate, că în discuțiile din spatele ușilor închise Macron a evocat scenariul în care „ar putea fi posibilă o intervenție” militară în Ucraina a trupelor occidentale dacă armata rusă reușește să spargă apărarea ucraineană și  are cale liberă „spre Odessa sau spre Kiev”.

Președinția franceză nu a confirmat și nici nu a infirmat afirmațiile făcute de liderul partidului comunist francez după întâlnire.

Nicio limită?

Un alt participant la discuția cu Macron, coordonatorul partidului stângii radicale Franţa Nesupusă (LFI), Manuel Bompard, a declarat la rândul său că președintele francez le-ar fi spus că nu există "nicio limită" şi nici "linie roşie" în ceea ce priveşte sprijinul Franţei pentru Ucraina.

Conform acestuia, Macron le-ar mai fi spus liderilor politici, la întâlnirea de joi, că "trebuie susţinută Ucraina 'oricât ar costa'".

Emmanuel Macron a generat reacții în lanț în cancelariile europene și în NATO după ce a afirmat public săptămâna trecută că trimiterea în Ucraina a unor trupe terestre occidentale "nu poate fi exclusă" în numele unei "ambiguităţi strategice".

Numeroși membri NATO au reacționat ferm spunând că exclud trupe occidentale în Ucraina. Chiar Ucraina a spus că nu cere trupe străine, ci doar echipamente militare. Doar Cehia, condusă de un fost general, nu a respins scenariul trupelor NATO în Ucraina.

Reacția Kremlinului

Preşedintele francez "continuă să sporească nivelul de implicare directă a Franţei" în conflictul din Ucraina, a reacționat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, după afirmațiile politicienilor francezi care au participat la discuțiile cu Macron.

"Macron este convins de politica sa ce constă în a dori să provoace o înfrângere strategică ţării noastre şi el continuă să sporească nivelul de implicare directă a Franţei" în conflictul din Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o înregistrare video difuzată pe Telegram de un jurnalist rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.