Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PSD contestă restricțiile: 'Cum să îşi crească oamenii imunitatea dacă nu mai au posibilitatea după serviciu să mai iasă la o plimbare?'

PSD

Senatorul Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov, consideră că protestele împotriva restricţiilor, care au avut loc în marile oraşe ale ţării, reprezintă o formă de sancţiune din partea oamenilor dată Guvernului, care "nu este şi nici nu va fi în stare să readucă pandemia sub control".

Vezi și: Guvernul Cîțu pregătește o lege anti-defăimare politică la televiziunile de știri

"Noaptea trecută au avut loc proteste în toată ţara, inclusiv la Braşov, prin care Guvernul a fost sancţionat pentru noile măsuri luate. Şi în cursul zilei de astăzi au fost anunţate noi proteste. Cum să le îngrădeşti, acum, cetăţenilor drepturile, iar toamna trecută, când erau 10.000 de noi infectări pe zi, să îi îndemni să iasă în număr cât mai mare la vot? Guvernul actual e complet depăşit de situaţie. Nu este şi nici nu va fi în stare să readucă sub control pandemia", a afirmat Dunca, într-un comunicat de presă remis luni.

Conform senatorului PSD, închiderea tuturor activităţilor de comerţ ori de prestări servicii de la ora 18,00 nu va face altceva decât să mărească aglomeraţia, deoarece oamenii vor avea mai puţine ore la dispoziţie pentru rezolvarea aceloraşi nevoi.

"Mai mult decât atât, va exista o supraaglomerare chiar înainte de ora închiderii, dat fiind că, în cursul săptămânii, programul de lucru al majorităţii salariaţilor se încheie la 16,00 sau 17,00. Totodată, indirect, şi mediul de afaceri mai primeşte o lovitură de la Guvern", a susţinut Marius Dunca.

El a mai spus că interzicerea circulaţiei după ora 20.00 este o altă măsură aberantă.

"Ce risc reprezintă o plimbare în parc sau chiar pe stradă, indiferent de oră? Cum să îşi crească oamenii imunitatea dacă nu mai au posibilitatea după serviciu să mai iasă la o plimbare, acum, că vremea se încălzeşte? Ce face cineva care e nevoit să se deplaseze între localităţi cu rată de infectare mai mică de 4, dar drumul traversează localităţi unde rata de incidenţă depăşeşte 4 sau chiar 7,5 şi e interdicţie de circulaţie?", a afirmat liderul PSD Braşov.

Potrivit acestuia, "Guvernul aplică timid, de abia acum, măsurile de combatere a pandemiei cerute de PSD cu multe luni în urmă".

"Mă refer la folosirea testelor rapide pe scară largă, testarea elevilor, renunţarea la separarea spitalelor COVID de cele non-COVID (zeci de mii de bolnavi cronici n-au mai avut acces la serviciile medicale necesare). Mai mult decât atât, speriat acum de protestele românilor împotriva restricţiilor, Cîţu îi cheamă pe specialiştii PSD la consultări pe tema pandemiei. A trecut mai mult de un an de când a început pandemia, iar fiecare val pandemic ne-a prins tot mai nepregătiţi", a conchis senatorul Marius Dunca, conform comunicatului citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.