Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PSD, mesaj tranșant pentru Dragnea înainte de măcelul din CEx - Respinge ideea excluderilor: 'Am venit cu un mandat de continuitate'

psd sigla

Președintele PSD Tulcea, Horia Teodorescu, a declarat, înaintea ședinței CExN al PSD de vineri, că nu va vota pentru excluderea niciunui coleg din partid, adăugând că a venit la reuniunea social-democraților cu un mandat de continuitate.

"Eu am venit din partea organizației cu un mandat de continuitate, cu un mandat privind organizarea obiectivelor care s-au propus prin programul de guvernare, focalizarea guvernului pe ceea ce înseamnă preluarea președinție Consiliului UE. (...) Eu cred că e greșit pusă această întrebare pentru că nici nu ai cum să ceri plecarea președintelui partidului. Ar fi un act de voință personală pentru că, știm cu toții, statutul PSD arată că președintele partidului este ales dintre membri și o validare a Congresului. Dacă se va merge către excluderi, eu unul care nu voi vota pentru excluderea vreunei persoane din partid", a afirmat Horia Teodorescu, vineri la Parlament, potivit Mediafax.

Despre acest subiect, vicepremierul Paul Stănescu a declarat vineri, înainte de ședința Comitetului Executiv, că nu va pleca nimeni din partid, chiar dacă se vor cere excluderi, iar problema principală este legată de managementul politic al lui Liviu Dragnea.

E HAOS! Secretar de stat din MAI, la Parchetul General pentru a fi pus sub acuzare în dosarul protestelor

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat vineri, înainte de ședința PSD, că probabil se va cere excluderea sa din partid și este de părere că Liviu Dragnea va încerca și îndepărtarea a doi miniștri incomozi, Paul Stănescu și Tudorel Toader.

Aceasta a mai precizat că: "Credeți că am mai fi fost apropiații lui, dacă am fi fost membri statului paralel? (...) Eu am fost ca și vicepremierul Stănescu, ca și domul Țuțuianu susținători ai tuturor proiectelor de țară".

Conducerea lărgită a PSD s-a reunit, vineri, într-o ședință a Comitetului Executiv Național care se va desfășura în Parlament, de la ora 12.30, pentru a dezbate "Declarația privind Starea Partidului Social Democrat".

Documentul propune 19 măsuri, printre care demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD și din funcția de președinte al Camerei Deputaților, precum și asigurarea interimatului conducerii partidului de către premierul Viorica Dăncilă până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019.

Declarația este semnată de un „Comitet de inițiativă” format din Paul Stănescu, vicepreședinte al PSD, viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării, Gabriela Firea, vicepreședinte al PSD și primar general al Capitalei și Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al PSD și vicepreședinte al Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.