Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PSD, schimbare de DISCURS la adresa noului premier: Ce a spus despre Grindeanu

mihai tudose

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a afirmat, miercuri, că premierul desemnat, Mihai Tudose, are anvergură de prim-ministru, în condiţiile în care în urmă cu o zi exprimase îndoieli în acest sens.

"Nu (mai am îndoieli referitor la domnul Tudose - n.r.), dacă asta vă satisface şi întrebarea o puneţi de trei zile: nu. M-am liniştit tocmai ca să vă liniştesc şi pe dvs. (...) Are anvergură de premier, având şi un Guvern în spate", a precizat Bădălău, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Totodată, el a contrazis informaţiile neoficiale vehiculate de presă, conform cărora ar fi susţinut în Comitetul Executiv că regretă că PSD nu a lăsat Guvernul Grindeanu să funcţioneze în continuare.

Citește și: Declarație explozivă a lui Grindeanu: Ce le-a transmis celor care au protestat împotriva OUG 13

"Nu, nu am spus aşa ceva, aveţi o informaţie falsă. (...) Toată lumea a auzit discursul meu din Biroul Executiv, am spus că rog domnii miniştri să se ocupe de partea administrativă, cât şi de partea politică, fiind un guvern politic. (...) Este un Guvern votat de Comitetul Executiv al PSD şi, cu siguranţă, este mai bun, că altfel nu îl dădeam jos pe celălalt să îl punem pe ăsta. (...) Astăzi e un Guvern PSD şi, aşa cum vă spuneam, consider că e un Guvern bun. Îl voi sprijini cu absolut tot ce pot din punct de vedere politic şi legal şi, cu siguranţă, va îndeplini programul de guvernare", a subliniat el.

Întrebat dacă liderii PSD şi-au luat garanţii pentru a nu mai ajunge în situaţia în care au fost puşi de Guvernul Grindeanu, el a replicat că de această dată e vorba de oameni care au "cu siguranţă" "mult mai mult caracter".

"Garanţii - nimeni nu poate să ţi le ofere în viaţă, dar avem încă încredere că dânşii vor fi oameni care vor pune în aplicare acel program de guvernare benefic României", a menţionat el.

Totodată, Bădălău a precizat că evaluarea echipei guvernamentale se va face zilnic, în funcţie de îndeplinirea programului, şi că în măsura în care unii membri ai Cabinetului nu îşi vor face datoria se vor stabili măsurile necesare în Comitetul Executiv.

Citește și: Maghiarii s-au DECIS: Ce a anunţat liderul UDMR în privinţa Guvernului Tudose / VIDEO

Pe de altă parte, Niculae Bădălău şi-a menţinut declaraţia, făcută în urmă cu o zi, conform căreia Liviu Dragnea ar fi fost cel mai competent premier pe care putea să-l aibă România în acest moment.

"Domnul Dragnea este preşedintele partidului şi ieri am făcut afirmaţia că eu consider că era cel mai bun premier. (...) Cred în continuare că ar fi cel mai bun premier pentru România şi pentru români", a spus el, conform Agerpres.

Marţi, Niculae Bădălău a afirmat că a avut şi are o îndoială cu privire la anvergura de premier a lui Mihai Tudose.

"Am avut o îndoială şi o am încă vizavi de anvergura domnului Tudose pentru a conduce un guvern. Vreau să vă spun că avem un program de guvernare extrem de bun pentru români şi pentru România. Avem un preşedinte pe care îl susţin cu toată tăria în continuare şi mă refer la domnul Dragnea, dar, în acelaşi timp, la premier am avut o îndoială", a spus Bădălău la Parlament, rugat să explice votul de luni din Comitetul Executiv al PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.