Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider UDMR: Un voucher de 150 lei ar debloca și ar elimina furturile pe piața lemnului

bihorstiri.ro
defrisare

„Comunicatul WWF, care afirmă că transporturile ilegale au devenit o normalitate la nici 20 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanței care plafonează prețul lemnului de foc la 400 lei/mc, arată tocmai îngrijorările formulate de către UDMR în cadrul discuțiilor anterioare adoptării acestei reglementări”, a declarat senatorul UDMR din Senat, Turos Lóránd.

Reacția vine după ce WWF a transmis, azi dimineață, un comunicat în care susține că, după intrarea în vigoare a ordonanței, timp de 7 zile au fost monitorizate video toate transporturile de lemn care ieșeau din păduri în diferite locații din județele Brașov și Sibiu iar rezultatul  sumbru a fost că peste 40% dintre transporturi sunt ilegale.

„UDMR a spus, de mai multe ori, că este nevoie de acordarea unei subvenții de 150 de lei pentru metrul cub de lemne de foc. Dacă pentru gaz și energie, Guvernul a adoptat scheme de compensare, trebuie să aplicăm o soluție similară și pentru încălzirea bazată pe lemne. Nu oamenii sunt de vină că se încălzesc cu lemnul de foc, în condițiile în care avem zone în România unde nu sunt alte surse de încălzire.  Statul este cel care trebuie să vină în ajutorul acestor oameni. De aceea consider că un voucher în valoare de 150 de lei, acordat pe lângă prețul plafonat al lemnului de foc, ar fi de mare ajutor și ar duce inclusiv la scăderea fenomenului de furt de lemn. Evident, propunerea trebuie discutată în coaliție, dar UDMR a venit cu această soluție”, a conchis senatorul Uniunii, coleg de formațiune cu ministrul mediului, Tanczos Barna.

STIRIPESURSE.RO a informat anterior că, potrivit unor surse guvernamentale, plafonul de 400 lei/ metru cub la lemnele de foc ar urma să fie înlocuit cu o schemă de compensare. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.