Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lideri islamici cer guvernului să ia mai multe măsuri împotriva rasismul

islam

Lideri islamici cer guvernului să ia mai multe măsuri împotriva rasismul.

Un grup de lideri islamici din Finlanda a cerut guvernului să ia mai multe măsuri împotriva rasismului, după o controversă provocată de afirmaţii ale ministrului de finanţe de extremă dreapta, relatează luni dpa, informează Agerpres.

Promisiunea guvernului de zero toleranţă faţă de rasism necesită "măsuri concrete", notează într-o scrisoare deschisă 26 de comunităţi şi organizaţii islamice din Finlanda.

Guvernul şi mai ales premierul Petteri Orpo trebuie să ia atitudine într-un mod mai activ împotriva discursului bazat pe ură şi să lucreze pentru eliminarea ideilor rasiste, adaugă aceştia.

Guvernul Orpo, instalat de mai puţin de o lună, se confruntă deja cu presiuni. După doar zece zile, ministrul populist al economiei, Vilhelm Junnila, a demisionat din cauza contactelor cu extremişti de dreapta şi a unor glume legate de simbolurile naziste.

La scurt timp, au apărut controverse în jurul titularei Finanţelor, Riikka Purra, care este şi vicepremier, în legătură cu comentarii rasiste şi de promovare a violenţei făcute pe un blog din 2008.

Scrisoarea deschisă face referire şi la un alt text scris de Purra în 2019 în care aceasta face remarci jignitoare despre femeile musulmane care poartă văl.

Riikka Purra, lidera partidului populist de extremă dreapta Finlandezii, şi-a cerut scuze public, mai demult, pentru declaraţiile referitoare la văl.

Preşedintele parlamentului finlandez, Jussi Halla-aho, a respins în weekend o solicitare a opoziţiei de a convoca legislativul în legătură cu aceste probleme, acesta precizând pe Twitter că parlamentul, aflat în prezent în vacanţă, se va reuni în septembrie, aşa cum era planificat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.