Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii ALDE, nervoşi pe Dragnea: 'Ne-a cam ajuns să ne impună o agendă care nu are oricum nicio finalitate' (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
dragnea tariceanu

Liviu Dragnea încearcă să impună pe agenda coaliției de guvernare teza reînviată a suspendării președintelui klaus Iohannis. O încercare care nu este înghițită deloc de partenerii săi de guvernare, care au alte teme pe agendă.

Nu au trecut nici 24 de ore de la ultima sa ieșire televizată pe această temă, iar Tăriceanu și ai săi dau semne că nu vor mușca nici de această dată din momeala aliatului lor.

Aseară, liderul PSD explica că vrea suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis şi că mai aşteaptă opinia aliaţilor săi din ALDE.

CITEȘTE ȘI: Ce SUPLIMENTE sunt recomandate unei femei la 20, 30, 40, 50 și peste 60 de ani

„Dacă vrem să-l suspendăm pe Iohannis, îl suspendăm pur şi simplu. Eu aş vrea sa îl suspendăm. Să vedem dacă domnul Tariceanu îşi menţine opinia.”, susținea Liviu Dragnea, invocând rolul decisiv care se presupune că l-ar fi avut șeful statului în încurajarea violențelor comise în data de 10 august.

Dragnea nu a precizat ce motiv va invoca pentru suspendarea pentru suspendarea preşedintelui, dar a criticat mesajul transmis de şeful statului după intervenţia jandarmilor din 10 august. „Nimeni nu e de acord cu violenţele, în afară de Iohannis. Jandarmii erau loviţi şi Iohannis le spunea «lăsaţi-vă loviţi»”, a spus liderul PSD. „Ceea ce a făcut Iohannis cu acea postare pe Facebook este iresponsabil”, a completat Dragnea.

Astăzi însă, liderii ALDE s-au aflat în ședință la partid, dar subiectul suspendării propuse de Dragnea a fost neglijat, susțin surse participante la discuții.

"Pentru noi acest subiect nu există. Noi avem alte priorități pe agendă, precum strategia energetică, efectele legii pensiilor, necolectarea TVA-ului cu implicații în consecință. Toatea acestae se discută ulterior în interiorul coaliției. Ne-a cam ajuns ca dumnealui să vină și să ne impună o agendă care nu are oricum nici o finalitate", ne-au precizat sursele citate

În fapt, liderii ALDE sunt îngrijorați că Dragnea a pierdut controlul partidului și că actuala majoritate ar putea fi afectată.

"Gruparea Tudose-Vlase nu vor susține niciodată o astfel de aventură în Parlament. Din momentul în carea fost de acord ca Vlase să preia șefia SIE, Dragnea a pierdut orice pârghie de control asupra acestuia. Nu ne putem baza pe UDMR...Atunci de ce insistăm pe o temă care ne aduce oricum scăderi în sondaje?", mai susțin lideri din conducerea ALDE.

CITEȘTE ȘI: Durerile de cap din timpul nopţii, extrem de periculoase: Care e cauza acestora

De altfel, primele semne ale isurilor apărute s-au făcute simțite încă din această vară, atunci când majoritatea PSD-ALDE a reușit să treacă la limită, prin Parlament, modificările aduse codurilor penale, cu doar două voturi peste minimul necesar, situație care a dat emoții greele liderului PSD la acea vreme.

În aceste condiții, liderul PSD pare dependent de Călin Popescu Tăriceanu și de voința politică a acestuia pentru a se menține la putere. Cu toate acestea , nu este prima oară când Dragnea a încercat să-și impună dorințele în fața lui Tăriceanu, în acest caz suspendarea șefului statului.

"Eu am discutat acum cu domnul Tăriceanu și i-am spus că din punctul meu de vedere suspendarea președintelui trebuie să fie o opțiune serioasș, pentru că dacă doar stăm și ne plângem că nu respectă azi Constituția, nu respectă mâine Constituția, poate mai trimite un alt consilier prezidențial să mai amenințe un judecător de la Curtea Constituționala. Și dacă noi doar stam și constatăm, atunci nu ne exercităm un atribut important al acestui for, care este forul suprem din România", susținea Dragnea în fața presei în data de 5 iulie. Urmarea? În aceeași săptămână în care liderul PSD își făcea cunoscut acest deziderat, Tăriceanu își lua concediu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.