Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii europeni reacţionează la unison după atentatul din Manchester

Cavendish
manchester, atac

Lideri europeni au transmis marţi Marii Britanii propuneri de sprijin şi compasiune după atacul sinucigaş comis luni seara la finalul unui concert de muzică pop în Manchester, atac soldat cu cel puţin 22 de morţi, între care copii, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Emmanuel Macron, noul preşedinte al Franţei, ţară care a fost lovită dur de atacuri islamiste în ultimii ani, va avea o convorbire telefonică cu premierul britanic Theresa May în cadrul căreia va propune cooperarea, potrivit preşedinţiei franceze.

'Transmit gândurile mele poporului britanic, victimelor şi celor apropiaţi lor', a scris Macron într-un mesaj difuzat pe Twitter. 'Luptăm împreună împotriva terorismului', a subliniat preşedintele francez.

TENSIUNE maximă la frontieră. Armata sud-coreeană A DESCHIS focul

'Mă doare sufletul să cred că, încă o dată, terorismul a căutat să insufle teamă unde ar trebui să existe bucurie, să semene divizare unde tinerii şi familiile ar trebui să se reunească pentru sărbătoare', a declarat, la rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

'Astăzi plângem alături de voi. Mâine vom lucra alături de voi împotriva celor care caută să distrugă modul nostru de viaţă', a subliniat Juncker, potrivit unui comunicat. 'Aceste atacuri laşe vor întări doar angajamentul nostru de a lucra împreună pentru a-i înfrânge pe autorii unor astfel de fapte îngrozitoare', menţionează sursa citată.

La rândul său, comisarul european pentru securitate Julian King a scris într-un mesaj difuzat pe Twitter: 'Astăzi ne exprimăm cu toţii solidaritatea cu victimele atacului terorist din Manchester'.

Steaguri ale UE au fost coborâte în bernă la sediul UE din Bruxelles.

Negociatorul şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, care va lansa negocierile pentru ieşirea din UE cu guvernul premierului britanic, luna viitoare, după alegerile din 8 iunie, a afirmat că va exista 'sprijin pentru guvernul britanic în lupta împotriva terorismului'.

Asumându-şi luni mandatul pentru negocieri formale din partea guvernelor UE, Barnier şi-a subliniat hotărârea de a menţine o cooperare strânsă în domeniul securităţii cu Marea Britanie, care are unul dintre cele mai puternice servicii de informaţii din Europa şi o experienţă îndelungată în combaterea violenţei politice interne.

Trump condamnă atentatul de la Manchester, comis de 'RATAŢI malefici'

Şi alţi lideri europeni şi-au exprimat solidaritatea, printre ei fiind premierul belgian Charles Michel, în a cărui capitală, Bruxelles, s-a aflat o celulă a Statului Islamic, gruparea care a ucis 130 de oameni la Paris, în noiembrie 2015, mulţi dintre ei aflându-se la un concert rock, şi care ulterior a lovit şi Bruxelles-ul, omorând 32 de oameni în martie, anul trecut.

'Veşti groaznice vin din Manchester', a scris Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European, într-un mesaj difuzat pe Twitter. 'Nu ştim încă prea multe, dar este inacceptabil de tragic. Gândurile mele sunt alături de victime şi de familiile lor', a spus el.

Bilanţul victimelor atentatului comis luni seară la Manchester a crescut la 22 de morţi şi 59 de răniţi, a anunţat marţi dimineaţă şeful poliţiei din Manchester, Ian Hopkins, într-o conferinţă de presă, potrivit BBC News.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.