Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii G7 dau 20 de milioane de dolari pentru salvarea Pădurii Amazoniene, afectată de incendii devastatoare

incendiu padure amazon

Țările din G7 au decis alocarea a 20 de milioane de dolari pentru salvarea Pădurii Amazoniene, iar cea mai mare parte din această sumă va fi alocată stingerii incendiilor de vegetație care afectează această regiune, a informat o sursă apropiată Președinției Franței, citată de France 24, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Anunț-bombă după cazul de la Caracal! Polițiștii cer legalizarea prostituției .

G7, organizație formată din Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia și Statele Unite, a fost de acord să acorde sprijin și pentru un plan pe termen mediu de reîmpădurire, plan care va fi prezentat Organizației Națiunilor Unite în luna septembrie, a informat aceeași sursă.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat recent că Pădurea Amazoniană reprezintă „plămânii planetei”, iar liderii G7 iau în calcul să ofere sprijin și statelor africane care se confruntă cu incendii similare. El a adăugat că președintele Statelor Unite, Donald Trump, sprijină inițiativa privind Pădurea Amazoniană, cu toate că nu a participal la reuniunea de luni privind schimbările climatice.

Numărul incendiilor de vegetație produse în Pădurea Amazoniană din luna ianuarie a ajuns la 74.155. Este vorba despre o creștere de aproape 85% a numărului incendiilor față de anul trecut, a informat recent Institutul Național pentru Cercetarea Mediului din Brazilia (INPE).

Citește și: Rareș Bogdan face un anunț de ultimă oră: ’Informaţiile sunt extrem de grave’

Pădurea Amazoniană ocupă 43% din suprafața Americii de Sud și găzduiește aproape trei milioane de indigeni. În Amazonia se găsesc 20% din cantitatea de apă dulce de pe planetă, 34% dintre pădurile virgine și 30 - 50% din fauna și flora lumii. Se întinde pe teritoriile a nouă dintre cele 12 țări din America de Sud, majoritar în Brazilia (67%), Bolivia (11%) şi Peru (13%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.