Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii industriei AI lansează un forum pentru a sprijini dezvoltarea sigură şi responsabilă a modelelor mari de învăţare automată

8ways.ch
inteligenta artificiala

OpenAI, Microsoft, Google, parte a grupului Alphabet, şi Anthropic lansează un forum pentru a sprijini dezvoltarea sigură şi responsabilă a modelelor mari de învăţare automată, au declarat miercuri lideri de top din industria inteligenţei artificiale, transmite Reuters.

Grupul se va concentra pe coordonarea cercetării în materie de siguranţă şi pe articularea celor mai bune practici a ceea ce se numeşte ”modele AI de frontieră”, care depăşesc capacităţile prezente în cele mai avansate modele existente, scrie news.ro.

Sunt modele de fundaţie de înaltă capacitate, care ar putea avea capacităţi periculoase suficiente pentru a prezenta riscuri severe pentru siguranţa publică, au avertizat liderii din industrie.

Modelele AI generative, cum sunt cele din spatele chatbot-urilor precum ChatGPT, extrapolează cantităţi mari de date la viteză mare pentru a partaja răspunsuri sub formă de proză, poezie şi imagini.

Deşi cazurile de utilizare pentru astfel de modele sunt numeroase, organismele guvernamentale, inclusiv Uniunea Europeană şi liderii industriei, inclusiv CEO-ul OpenAI, Sam Altman, au spus că ar fi necesare măsuri de protecţie adecvate pentru a aborda riscurile prezentate de AI.

”Companiile care creează tehnologie AI au responsabilitatea de a se asigura că aceasta este sigură şi rămâne sub control uman”, a spus preşedintele Microsoft, Brad Smith, într-un comunicat.

Organismul din industrie, Frontier Model Forum, va lucra, de asemenea, cu factorii de decizie politică şi academicieni, facilitând schimbul de informaţii între companii şi guverne.

Nu se va implica în lobby, a spus un purtător de cuvânt al OpenAI, dar se va concentra devreme pe dezvoltarea şi partajarea unei biblioteci publice de repere şi evaluări tehnice pentru modelele AI de frontieră.

Forumul va crea un consiliu consultativ în lunile următoare şi, de asemenea, va aranja finanţarea cu un grup de lucru şi va crea un comitet executiv care să-şi conducă eforturile.

”Acesta este o muncă urgentă şi acest forum este bine poziţionat pentru a acţiona rapid pentru a promova starea siguranţei AI”, a declarat Anna Makanju, vicepreşedinte pentru afaceri globale la OpenAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.