Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii PNL încearcă și cu vorba bună - Președintele de Consiliu Județean: 'Îi rog pe profesori să se întoarcă la şcoală, la elevii lor dragi'

Inquam Photos / Octav Ganea
greva educatie

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Alba, Ion Dumitrel, a lansat vineri seara, pe o reţea de socializare, un apel către cadrele didactice "să se întoarcă la şcoală, la elevii lor dragi", acesta susţinând că Guvernul a rezolvat "mare parte din doleanţele legitime" ale dascălilor, un "prim pas" din cei care vor urma.

"Am susţinut şi voi susţine întotdeauna dascălii şi educaţia. Sunt piatra de temelie a unei ţări educate. Am creat un parteneriat puternic cu şcolile Albei, din prima zi de mandat ca preşedinte al Consiliului Judeţean Alba", a scris Ion Dumitrel pe Facebook.

El a adăugat că în perioada următoare se vor investi, prin PNRR, 33 de milioane de euro în modernizarea şi dotarea şcolilor din Alba, "cele mai importante investiţii" de după 1989.

"Guvernul Ciucă a rezolvat mare parte din doleanţele legitime ale dascălilor, într-un an complicat. E doar primul pas. Vor urma şi alţii, conform înţelegerii între sindicatele din învăţământ şi guvern. La rândul meu, în calitate de preşedinte, am solicitat Guvernului să trateze cu maximă seriozitate revendicările legitime ale dascălilor", a mai scris Dumitrel.

El a arătat că, pe de altă parte, este "foarte atent şi la ce se întâmplă cu elevii, în special cu cei prinşi în febra examenelor", şi înţelege şi "neliniştea" părinţilor.

"E momentul să fim înţelegători, raţionali şi echilibraţi. Îi rog pe profesori să se întoarcă la şcoală, la elevii lor dragi, şi prin solidaritate să depăşim acest moment dificil împreună, aşa cum am mai făcut noi, aici, la Alba", a conchis preşedinte CJ Alba și al PNL Alba.

Aproape o mie de cadre didactice şi alţi angajaţi din învăţământ din Alba au participat luni la un marş de protest, cel mai mare din ultimii ani organizat în Alba Iulia.

În Alba se află în grevă generală aproape o jumătate dintre angajaţii din învăţământ, fiind acţiuni de protest în o jumătate dintre unităţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.